Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Transformers 變形金剛 MP-60 & MPG-09 超神MasterForce Ginrai 仁萊

FAZZZZ 發表於 5-4-2024 12:30 PM
lg版!!  基本結構就是改模過來的 根本不是原建模 說真的充其量就是個改模掛名的 ,貨櫃車廂前方簍空 車頭 ...

對,相當期待今次MP,不過LG版有一個有趣地方,他的高度恰巧和MP史達高度相若,和動畫匹配。MP史達其實沒有跟隨MP正規比例,其實上身藍色的機械人Saber (即變紅色戰鬥機)是等於柯柏文的高度,不過也明白玩具商及運輸成本問題,不可能做出原設的高度。結果反而造就了與LG可以搭檔匹配,如果另一副廠X Transbot 願意投產狂派首領薩拉斯的話(很久以前已經有 CG圖),那三隻加起上來一齊玩就相當有氣勢了。
雖然希望係我睇錯,但隻MP60大腿內側同腳底都好似偷膠……
條腰咁唧? 都係文哥好.
MMB 發表於 6-4-2024 12:49 PM
雖然希望係我睇錯,但隻MP60大腿內側同腳底都好似偷膠……

我都睇到係偷膠,如果真係就好趕客
Updated

我唔等god bomber box set 了。這個實在還原得太完美啊,要立刻擁有啊。
flash 發表於 9-4-2024 12:58 PM
我唔等god bomber box set 了。這個實在還原得太完美啊,要立刻擁有啊。

其實 God bomber 出唔出都係問題
我想問有冇人睇倒文哥係咪高丸外露,應該係三級玩具,小童不宜。
Screenshot_20240409_141524_Samsung Internet.jpg
乳豬仔 發表於 8-4-2024 12:07 PM
我都睇到係偷膠,如果真係就好趕客

新圖大俾冇偷膠, 可以放心, 不過人仔如果唔可以坐入車廂, 都係嘥氣!
為何冇背面相?有古怪!?
百載真純 發表於 9-4-2024 04:56 PM
新圖大俾冇偷膠, 可以放心, 不過人仔如果唔可以坐入車廂, 都係嘥氣!

超級仁萊一向都知佢冇偷,我見到嘅係未合體前嘅仁萊大腿上部同腳底偷
呢個價剩係得Super Ginrai
遲D出埋God Bomber(有既話)變God Ginrai
Total條數好和味
官圖 updated

MP-60

MPG-09 官圖 updated

PV updated

https://youtu.be/dWic4LpWDAo

https://tf.takaratomy.co.jp/mp-60_mpg-09_ginrai/