Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Transformers 變形金剛 MP-60 & MPG-09 超神MasterForce Ginrai 仁萊

孤仔開訂話MPG-09唔包MP-60.
邊樣先真?
會唔會遲啲會一套過咁賣呀? 孩記好興㗎喎....
mobi 發表於 2-4-2024 10:08 AM
孤仔開訂話MPG-09唔包MP-60.
邊樣先真?

孤仔更新咗. MPG-09係有埋仁萊.
MP-60仁箂無貨櫃玩具色
MPG-09仁箂+貨櫃動畫色

TT社咁玩法都有
選擇困難症喎
純白騎士姬Saber 發表於 2-4-2024 11:40 AM
MP-60仁箂無貨櫃玩具色
MPG-09仁箂+貨櫃動畫色

選擇困難症? 咩黎 ga ?
仁萊小弟已有官方LG版同埋Fans Hobby的版本,今次TT社呢隻,論身型似乎靚過Fans Hobby果隻好多,Fans Hobby果隻太肥了,所以小弟可能會買埋TT社呢隻仁萊。
4月10號好似有官方發佈會,應該會有更多官圖可以睇,到時先再決定訂唔訂啦!
網路找到高清圖

圖掂喎, 不過玩法方面, 希望TT可以跟動畫過程, 人仔既可以座入車廂, 頂部可打開, 取出人仔, 變成引擎合體 (god on), 咁就完全滿意.
THOUTHER 發表於 2-4-2024 11:36 PM
仁萊小弟已有官方LG版同埋Fans Hobby的版本,今次TT社呢隻,論身型似乎靚過Fans Hobby果隻好多,Fans Hobby ...

LG版 其實唔錯, 但可惜被逼改為頭領戰士, 趣味大減, 雖然副廠有提供升級件, 小弟如果冇記錯, 係 Perfect Effect 15, 16 同18, 全部買哂就幾乎等主體玩具既價錢, 值唔值得升就睇自己有多少愛. 另外, 小弟就冇入 Fans Hobby, 雖然外型略胖, 但睇評論都大多佳評, 好變好質量, 連唔少老外都話值得擁有! 早前小弟就入左隻特警號  (Ace Hitter), 質素果然唔錯, 至於對狂派黑雲兄弟都好有興趣! 但又想知道TT社對呢套日本G1可以行到幾遠?
MP級數竟然大腿偷膠,有冇搞錯呀!
CD-ROM 發表於 4-4-2024 03:00 AM
MP級數竟然大腿偷膠,有冇搞錯呀!

可能係陰影黎,未必係偷膠,如果真係偷膠偷到成個大脾位都空哂,咁應該好易爛,因為MP果D膠料本身已經唔多好。
所以小弟認為不妨多等幾日,等官方發佈更多官圖先至好決定去唔去馬啦!
百載真純 發表於 3-4-2024 09:52 PM
LG版 其實唔錯, 但可惜被逼改為頭領戰士, 趣味大減, 雖然副廠有提供升級件, 小弟如果冇記錯, 係 Perfect  ...

LG版唔跟原來玩法只係其次,最大穫係佢合體後點都企唔穩,小弟攪咗好耐都無佢辦法,好無癮,所以先至走去買Fans Hobby果隻,FH果隻仁萊真係乜都好,就係太擁腫太肥。所以小弟對TT社呢隻係有D期待。
FH果對黑雲、天煞兄弟小弟有買,覺得真的很一般,除非對佢地很有愛,否則不太建議入手,但現階段市面上又好似無乜選擇咁,所以都係請師兄您自己衡量一下。
百載真純 發表於 3-4-2024 09:52 PM
LG版 其實唔錯, 但可惜被逼改為頭領戰士, 趣味大減, 雖然副廠有提供升級件, 小弟如果冇記錯, 係 Perfect  ...

lg版!!  基本結構就是改模過來的 根本不是原建模 說真的充其量就是個改模掛名的 ,貨櫃車廂前方簍空 車頭不能變成仁萊  也沒有小人仁萊 更不用說變成超級仁萊(還不能稱為=合體)  lg根本沒法跟這次新建模的mp.mpg仁萊相提並論.
FAZZZZ 發表於 5-4-2024 12:30 PM
lg版!!  基本結構就是改模過來的 根本不是原建模 說真的充其量就是個改模掛名的 ,貨櫃車廂前方簍空 車頭 ...

LG版要食保品,唔係真係唔惦。
updated