Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2024年3月 HI-METAL R 裝甲騎兵 SCOPEDOG 眼鏡鬥犬 Red Shoulder Custom

nela 發表於 22-3-2024 10:34 AM
昨晚取個上手, 係幾大只 (1:100 MG 咁), 但成12xx .... 而且條line 咁多. 到時都好似太陽之牙咁 N咁多ver . ...

我未收到SMS; 係貴, 但買一隻過手癮算, 應唔會輕易買第二隻架喇
熱狗OO 發表於 22-3-2024 10:17 AM
呢隻係TV版前期的, 10月係OVA的最後紅肩隊版本

我知呀 ~  THANKS ~
但呢個版D色太膠 而且已入太多同款 MG都砌左兩隻 仲有一盒未開 ...
反而OVA版D色好似好D, PARTS 唔同,  對腳又多左個PARTS, 所以應會等10月個隻
MK PANDA SHOP現貨 "遷易";

呸! 我在 "吳越" 訂的! 慘蝕10元添! 呸呸呸!
熱狗OO 發表於 22-3-2024 03:10 PM
MK PANDA SHOP現貨 "遷易";

呸! 我在 "吳越" 訂的! 慘蝕10元添! 呸呸呸!

快玩感想: 好膠下,槍中間一大條夾口;手首及槍柄裝拆危險,雙手持槍pose難,下盤關節奇怪,尤其腳掌竟然不可以前後郁真係痴線!外形就OK嘅,千二絕對唔值,試過一隻就算,一定唔買紅肩隊版。
咁30嗰隻好d
熱狗OO 發表於 22-3-2024 10:04 PM
快玩感想: 好膠下,槍中間一大條夾口;手首及槍柄裝拆危險,雙手持槍pose難,下盤關節奇怪,尤其腳掌竟然 ...

我睇胎DAY原來腳板可以拉低一格便可以動, 但昨晚我未睇片之下都懷疑係可以拉低一格但拉唔出, 真係硬到咁? 稍後再試下, 反正未玩過維修模式
taifat 發表於 23-3-2024 08:30 AM
咁30嗰隻好d

我諗各有各特點,HMR有可動人仔,1/24來說做得相當精緻,相同比例的話,如果小弟冇錯, 30嗰隻人仔應該係靜態,但機體方面就冇咁膠
wwwkcc 發表於 26-3-2024 09:58 AM
https://youtu.be/K-da1bFT3oA?si=_QEXhcHuJWrEJ-FR
實物比較~

竟然接近同比例呀!? 咁藍狗可以考慮下喎
熱狗OO 發表於 26-3-2024 10:27 AM
竟然接近同比例呀!? 咁藍狗可以考慮下喎

你搵到再講啦
實物ok吖,純粹收藏display我會揀Threezero,不過我鍾意玩所以會儲HMR

wwwkcc 發表於 14-4-2024 10:43 AM
實物ok吖,純粹收藏display我會揀Threezero,不過我鍾意玩所以會儲HMR

wwwkcc師兄影得咁鬼靚既?請問有無執過黎先?????
玩具Joe 發表於 14-4-2024 10:46 PM
wwwkcc師兄影得咁鬼靚既?請問有無執過黎先?????

張相同玩具都冇執過,就咁擺喺比較光嘅地方影,成隻似素組MG模型嗰種質感,唔係RG嗰隻淋膠,紅肩有上色及鏡頭用透明件再加上有小小重手對我個人真係有啲驚喜,最膠應該係個背包同parts!整體只要滲返線就會好好多。
見過實物,實在太膠,接受唔到。
滲滲吓發現........咦?