Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2024年3月 HI-METAL R 裝甲騎兵 SCOPEDOG 眼鏡鬥犬 Red Shoulder Custom

原來得165cm高....即係高3zero果隻少少,太細隻了我可以pass

第一頁6樓有灰模對比圖  發表於 25-10-2023 10:51 AM
stonekeung01 發表於 25-10-2023 10:10 AM
HI-METAL R スコープドッグ レッドショルダーカスタム
価格: 24,200円(税10%込) ...

等各大舖開訂, 但上次隻超時空世紀都開咁貴, 今次都應該唔會平....
fallout8 發表於 25-10-2023 10:27 AM
原來得165cm高....即係高3zero果隻少少,太細隻了我可以pass

返而覺得 d 隻幾正,中等 size,有可動人仔。
個人覺得比 threezero 吸引
Vince 發表於 25-10-2023 12:46 PM
返而覺得 d 隻幾正,中等 size,有可動人仔。
個人覺得比 threezero 吸引
...

老一輩果班人都玩開Y記1/12或T記1/18,依家好似愈玩愈細,完全倒退曬咁,我手上重有隻T記1/18 Strikedog,依隻HMR除左可動強左外其他野都downgrade左咁。
我睇激勵哥個比例應該配到酸雨系列喎!
fallout8 發表於 25-10-2023 10:27 AM

3.8M 除165CM 係1/23, 唔知人仔造到幾高, 但1/20及1/24的乘用車模型應該是但配得到;

165CM在1/100的WING GUNDAM與RX78之間, 我覺得個呎吋可以
人仔可動應該係最大買點 武器都算齊 165大細呢個價就貴咗了
模型剛剛出 可動就唔差 但武器太少 人仔又不可動 相比應該更細隻添 係出多幾個版會大機會d
hong1971 發表於 25-10-2023 04:40 PM
人仔可動應該係最大買點 武器都算齊 165大細呢個價就貴咗了
模型剛剛出 可動就唔差 但武器太少 人仔又不可 ...

HG平都會買的, 反正綠狗買一炸當量產擺出來夠氣勢

暫時看HMR及HG未能還原最後紅肩隊五人眾
官圖永遠無限好!到實物時又可能變得膠味濃...
taifat 發表於 25-10-2023 01:59 AM
驚佢出一隻就斷line

要樂觀啲,最少出到三四隻
taifat 發表於 25-10-2023 10:15 AM
諗緊等佢定買3O嗰隻

睇佢開訂價幾多先再諗囉,30勝在平D同靚D但實在冇咩好玩,HMR就要預咗膠,不過就一定多嘢玩過30
wwwkcc 發表於 25-10-2023 09:22 PM
睇佢開訂價幾多先再諗囉,30勝在平D同靚D但實在冇咩好玩,HMR就要預咗膠,不過就一定多嘢玩過30 ...

30嗰隻見佢d舊化做得幾好,B記就好模型嗰種外觀
taifat 發表於 26-10-2023 09:56 AM
30嗰隻見佢d舊化做得幾好,B記就好模型嗰種外觀

B記近幾年非高達系既 都好似用同1個設定去開發唔同產品 所以似樣 尤其模型同robot魂 只係大細 武器 配件唔同
開訂喇喎, 5算勉強良心價
百載真純 發表於 25-10-2023 06:02 PM
要樂觀啲,最少出到三四隻

希望啦。超時空世紀又係出了一隻,又係驚佢出完主角机就唔再出其他