Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2023年11月 METAL BUILD DRAGON SCALE 龍神丸 (35th ANNIVERSARY EDITION)

仲考慮緊入唔入手好,如果有斷手問題就唔考慮了,成千蚊,食落肚仲好
chlycab 發表於 29-12-2023 05:53 PM
日本amazon已經有兩三個回應35th週年版有斷手呢個問題

這樣的話, 排$499。
hk大人 發表於 28-12-2023 09:38 AM
我見YT/網上很少人將35周年版跟正常版作比較, 重諗緊買邊個版本好, 有冇師兄有link 睇下個差別?   ...

再版顏色比較鮮艷.

https://youtu.be/ynTy-OzObjk?si=7dmqQ2x4AGfbDX7x
唔知斷手係個別問題,定還是批次問題!

不如等免費隨便拿啦
日本Amazon上部份圖片

舊版有冇斷手問題?
chlycab 發表於 2-1-2024 01:19 PM

終於斷

其實BANDAI所有人型產品呢個位我都覺得好危險, 但入坑幾十年來至今無一隻出事, 包括古代最雞的MIA

估計此部份自古以來選用膠韌性極高

呢個已經超越QC的問題, 係揀選或採購用料的部門出事, 黑心D講或有貪污

之前斷空我R版股關節會斷都已經好PK, 依家第二單, 都無得小心, 對於BANDAI的產品, 寧願買貴都唔好做白老鼠, 先看YOUTUBER試伏穩陣

玩過幾隻MB,第一次玩都會好小心,一攪唔掂會即刻上youtube睇其他人開箱片,絕對唔會大力出奇蹟,推介:戴萌兔
千幾蚊既所謂合金,用人偶既joint, 大家明白點解呢間廠出既野成日跳樓。
熱狗OO 發表於 2-1-2024 04:06 PM
終於斷

其實BANDAI所有人型產品呢個位我都覺得好危險, 但入坑幾十年來至今無一隻出事, 包括古代最雞的MIA ...

其實咁多年...唔係料的問題...

而係一D易斷位佢好多時都唔肯比多一兩套spare parts
D 天線都係一時有一時冇

手首關節就係其中之一

壽屋D囡的pom關節都好梳爽咁比多成排
笨大果D真係小氣到連補件的機會都唔比你

上市公司餘下最大殺著就係霸住奶臣  發表於 2-1-2024 10:52 PM

多謝師兄提供照片,唉好失望,連呢個位都………質量越來越退步。
百載真純 發表於 2-1-2024 09:48 PM
多謝師兄提供照片,唉好失望,連呢個位都………質量越來越退步。

我都係,初頭諗住佢再販會去買,依家都係算
MB三一重好過佢......
支JOIN..好似SHF 用咁幼...玩咩

嘩, 咁幼...冇話錯手大力會整斷, 我驚連正常換手多幾次都自動斷...
呢個一係設計問題, 一係就故意玩鳩d玩家