Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2023年11月 METAL BUILD DRAGON SCALE 龍神丸 (35th ANNIVERSARY EDITION)

k_dash 發表於 1-7-2023 11:43 PM
你咪傻啦,2024果個畫面咪就係龍王丸變身前龍神丸同空神丸靈魂交錯果一個shot嚟囉,點會唔係龍王丸 ...

之前唔知邊度睇到幅DRAGON SCALE 預告圖上邊有蘭斯洛特 龍神丸 空神丸 同雪霸
annieannie 發表於 1-7-2023 11:59 PM
之前唔知邊度睇到幅DRAGON SCALE 預告圖上邊有蘭斯洛特 龍神丸 空神丸 同雪霸 ...

你講果隻雀頭我知呀,一睇就認到係龍王丸變形而成的鳯凰個頭嚟,你自己對下空神丸同原作版鳯凰個頭,好大分別的
哇大佬,好明顯係龍王號啦。點會出空神號啊?萬代d策劃組組長飲大咗定搏炒?
黑龍角幾時肯出呀?
annieannie 發表於 1-7-2023 11:54 PM
如果係龍王丸,就唔會再版隻龍神丸啦

你呢個講法我睇唔到有乜嘢邏輯,再講佢依家都唔係就咁做再販,係借35周年出多隻改色版本,又再假設你個講法係啱,咁個宣傳唔係應該直接公佈空神丸,gimmic係兩隻可以合體,同時又話龍神丸會再販會合理啲咩,依家係早一年就話再販龍神丸然後叫你等一年後有隻空神丸,在商言商咁做邊有速銷效果?
其實係咪真係有討論既價值?空神號本身設計已經唔吸睛,仲要做 Metal Build,除咗濟銷哩條路仲可以有咩下場?
k_dash 發表於 1-7-2023 11:43 PM
你咪傻啦,2024果個畫面咪就係龍王丸變身前龍神丸同空神丸靈魂交錯果一個shot嚟囉,點會唔係龍王丸 ...

啱囉, 靈魂交錯完咪變左龍王丸囉
annieannie 發表於 1-7-2023 11:54 PM
如果係龍王丸,就唔會再版隻龍神丸啦

換個色再賣一波囉~變相再販。。
無乜愛又未至於0愛, 排下囉, 999我會買的; 黎緊的HG都會留意下, 平都入;

龍王丸都靚呀, 但個地台又係果款兼白色就差喇...
annieannie 發表於 1-7-2023 10:47 PM
應該唔係龍王丸,係指個隻可以合體在背後的雀

空幻戰出乜死乜
出親都價崩
$1000定價樓上
唔會出空幻戰
空幻戰Robot魂大爆死
Bandai最多會出HG
Metal Build呢尐高價位
出得到空幻戰我乜都得
sbyk 發表於 2-7-2023 08:38 AM
其實係咪真係有討論既價值?空神號本身設計已經唔吸睛,仲要做 Metal Build,除咗濟銷哩條路仲可以有咩下場 ...

唔係我哋想討論
係有儍佬出嚟話
千值練/Metal Build
呢尐千五蚊高價位
會出大爆死空幻戰
既然有35週年龍神,
2024出龍王,咁到40週年會唔會翻出龍王
當然我都預計會有龍星......
ZZGverka 發表於 3-7-2023 12:34 PM
唔係我哋想討論
係有儍佬出嚟話
千值練/Metal Build

講真空神又唔見得價崩到咩程度。戰王幻王就真係跳過樓。本來邪虎都係炒高既,不過周年版一出又係價崩
官方發售日:
2023年11月23日
每十周年再販你地都唔洗驚買唔到....