Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Blitzway 5PRO CARBOTIX MAZINKAISER / 帝皇萬能俠

我覺得唔值呢個價,成隻抄足老千自已再改少少嘢咁就賣$3000蚊,
老千隻再版都唔洗咁貴$1700有找。
iceball 發表於 13-7-2023 10:17 PM
我覺得唔值呢個價,成隻抄足老千自已再改少少嘢咁就賣$3000蚊,
老千隻再版都唔洗咁貴$1700有找。 ...

我暫時都係抱住觀望態度,呢隻要睇佢上色,用料同可動。

Sky 個隻我對佢可動不太滿意,呢隻可動暫時睇唔錯,

要睇佢再進一步資料,先決定是否入佢。
睇完, 覺得3000無咩野玩, 又無合體又無內構等等, 我個人3千唔會入佢, 反正好多野玩, 唔想越玩越貴
根本英俊 發表於 14-7-2023 12:19 PM
睇完, 覺得3000無咩野玩, 又無合體又無內構等等, 我個人3千唔會入佢, 反正好多野玩, 唔想越玩越貴 ...

萬能俠不嬲無合體唔同百獸王嗰D,來來去去都係咁樣最多都係著燈配件唔同,
但依家咁多帝皇合金玩具,佢開呢個價只會嚇怕人點驚喜都係貴,
我隻千值加埋隻CCStoys帝皇都係多佢四條魚,你會點揀?
同埋依家D超合金好快插水,兩、三個月就唔值三仟呢個價,

iceball 發表於 14-7-2023 03:28 PM
萬能俠不嬲無合體唔同百獸王嗰D,來來去去都係咁樣最多都係著燈配件唔同,
但依家咁多帝皇合金玩具,佢開 ...

同意, 唔同舊時來來去去得一間廠出, 佢出到點我地都要硬食, 我有買佢百獸王, 係出得好既, 但又未去到我覺得值(我5千訂, 跌到3800都有, 心都寒埋, 仲要黑獅同藍獅有問題, 等左5個月先有得換) 所以今次係呀覺得佢靚仔又大隻, 不過3000真係過唔到心理關口, 再望下CCS隻帝皇, 覺得玩小隻無咩問題, 當然如果佢跌價都會考慮, 但如果妳叫我3000, 個人覺得唔值得...同佢個頭真係好似有D大...
SDCC 2023 展示

睇完好想買添~
wwwkcc 發表於 2-10-2023 10:19 PM
大鐵牛正喎~
https://youtu.be/FC_58zQJLRM?si=hM2KIxbLuLFc1oCN

睇完開箱真係幾正,但係用千八買大鐵牛...真係過唔到自己心理關口。
大鐵牛真係唔錯喎!多配件玩同好有趣味性, 造型趣怪又可愛, 只是對我來講比較大盒同價錢有D貴, 但同意係物有所值的!
隻大鐵牛旋拍已經開始現炒風,我頭先唔過2k重搵到隻。上次訂隻百獸就跌咗成k, 今次諗住現買就炒……
yoffy0112 發表於 10-4-2023 01:27 PM
現在玩具版權是一次性批准嗎= =

接二連三推出同一款

現具版權好似係唔同比例唔同版權的
好似1:100一個版權, 1:72又另一個版權
但最後出來的成品又可以一樣高的
好似HT的IM應該是1:6的, 而大陸的御模道係1:9的
但御模基本上係老翻模型版的HT, 所以兩者係一樣高
但他顯示自己是1:9
有消息幾時出嗎?
已经进入12月了,有官方出售日了?
想買現貨嚟做聖誕禮物