Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 鉄機巧《Super Robot Wars / 超級機械人大戰 OG》

趙平來大師無一次唔出事
呢隻野成2千4左右,一隻腳較位都要慳成本,市面上有些品牌隻野重到行街,你想整斷佢都難,價值平過佢。

佢呢隻未玩就自行分離,價錢貴過人,真心唔明落差可以咁大。
如果那裡真的是做的太薄而造成斷件的話,真的會讓人失去信心的。
追風 發表於 23-1-2024 05:55 PM
如果那裡真的是做的太薄而造成斷件的話,真的會讓人失去信心的。

大家每次都係咁樣講,但之後又係會繼續科水
YOUTUBE大爆死睇左, 完全唔明點解咁貴; 論樣子就點睇都覺得瘦得滯 , 不過鐵機巧從來都係魔改吧
熱狗OO 發表於 24-1-2024 02:15 AM
YOUTUBE大爆死睇左, 完全唔明點解咁貴; 論樣子就點睇都覺得瘦得滯 , 不過鐵機巧從來都係魔改吧 ...

鐵機巧唔夠鐵,

超合金係膠,

Ccstoys 賣大包。

間間野都做到極致平衡下唔得既。
如果riobot唔出,鐵機巧哩隻跌多幾舊都會考慮入既~
RIOBOT來自同一條生產線,會唔會大贊卡都係咁嘅質素?? 話晒大贊卡重咁多
wiswis 發表於 24-1-2024 04:58 PM
RIOBOT來自同一條生產線,會唔會大贊卡都係咁嘅質素?? 話晒大贊卡重咁多

可以話同一間公司但唔同生產線既,鐵機巧用料係真係多鐵個riobot好多的,我睇幾個youtuber都冇斷腳問題,會唔會係個別事件? 我有買鐵機巧之前啲老變冇斷腳哩啲問題
Hawk 發表於 24-1-2024 05:11 PM
可以話同一間公司但唔同生產線既,鐵機巧用料係真係多鐵個riobot好多的,我睇幾個youtuber都冇斷腳問題, ...

微博和twitter搜尋下來只有都只有那張圖, 依我多年在工廠上班的經驗, 應該是大媽不小心弄斷, 但不敢上報, 直接就給你裝箱出貨....
可能是趙大師翻身之作
https://www.youtube.com/watch?v=mFUmtzEvKiI
feamlee 發表於 27-1-2024 03:24 PM
微博和twitter搜尋下來只有都只有那張圖, 依我多年在工廠上班的經驗, 應該是大媽不小心弄斷, 但不敢上報, ...

翻不了身喇,燈效比之前出既老變少好多,只有眼着燈,還要後頸穿崩睇到電線,失敗!
我沒記錯的話,趙大師的變形金剛作品只有一隻下限很低的jazz,和jazz比的話,古鐵跟本是大成功…