Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 鉄機巧《Super Robot Wars / 超級機械人大戰 OG》

我係買玩具再加工,模型就只會買高達。
鉄機巧這個系列印象中有部分開頭是成品,之後便會出名為[風雷模型],其實模型也有它的好處,價格比鐵機巧便宜很多,而且也可以改上自己喜愛的上色(如金屬上色等)及比較輕鬆的修改,如擔心關接強度,也可以較方便的加強修改,但當然這些也是有一定模型技術及時間的人才能成事,這些也是優點,但反之也是缺點
唔好嘈啦,成品買紅古鐵,模型整藍古鐵,打和啦super,咦一色一隻成品?!
有模型就買模型, 有成品就買成品, 咁都意見分歧? 買件玩具炸......
gdgdboy444 發表於 14-8-2021 09:10 PM
唔好嘈啦,成品買紅古鐵,模型整藍古鐵,打和啦super,咦一色一隻成品?! ...

你覺得佢唔會出限值練????
有錢咪買鐵,有時間有技術咪自己砌囉,我就二樣都無啦????‍♂️

大家好似對品牌有啲混亂,其實D4 toys官網有寫,品牌Flame toys 旗下系列有鐵機巧,人機巧,風雷模型,風雷可動。 古鐵掛住鐵機巧系列出,一定唔會平,除非出好細隻,如果唔係我覺得一定過2k……我有買過佢既文哥,登哥,黑史達同獅子等,重量,可動同造型都出色既但真心貴,隻隻都成3k……

Hawk 發表於 15-8-2021 11:45 AM
大家好似對品牌有啲混亂,其實D4 toys官網有寫,品牌Flame toys 旗下系列有鐵機巧,人機巧,風雷模型,風雷 ...

我看留言,也感覺大家今次對品牌有些混亂
離一離題
史達同獅子真的是這個系列的上乘之作,黑色版的更加比原色版好,但真的要過得了變型金剛不能變型的心理關口,我便是過不了心理關口的其中一人,史達獅王這個合體組合對我真的很大震撼
mpp025 發表於 15-8-2021 05:06 PM
離一離題
史達同獅子真的是這個系列的上乘之作,黑色 ...

將變型金剛自由高達化真的還是變型金剛嗎?
eddiem249 發表於 15-8-2021 05:53 PM

也是的,我應該以全新的產品來看代它
mpp025 發表於 15-8-2021 05:06 PM
離一離題
史達同獅子真的是這個系列的上乘之作,黑色 ...

原色同黑色都有入,等緊隻黑獅子,真係好正!
eddiem249 發表於 15-8-2021 05:53 PM

咁變形金剛都有唔同版既,型同靚仔咪得囉
唔好嘈啦  
想鐵機巧繼續出變形金剛,og冇玩過,呢隻應該唔會入
Lawchee 發表於 13-8-2021 07:15 PM
超期待大贊卡和馬仔

當年超合金魂出嗰隻已經算唔錯