Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] Hot Toys SDCC 新品集中討論

期待來緊動漫一隻不漏看過夠
mushroom 發表於 21-7-2017 10:26 AM
都係照入,因為我唔會入返Enterbay

同neca比的話,相信師兄會失望多一點,因為ht比較脚短及肥!

另一提1/4 joker的手槍及刀仔好像比較大把,比eb的大,因沒有neca的,所以不能比較!
fruitswai9 發表於 21-7-2017 09:28 AM
就係。好多Ching 都講到HT 會出1/4 joker咁,但我真係睇唔到樓上d相有0.0我都係TDK JOKER迷,都想知HT係 ...

Jc的ig入面有兩張1比4小丑頭。我只在那邊看到。相信是HT產品。
另外還有張新的batman嘴形相和頭雕相,感覺好正。

目測隻腳短左D

隻BEGINS真係好似MMS 155放大版XD~  發表於 21-7-2017 11:45 AM
fruitswai9 發表於 21-7-2017 09:28 AM
就係。好多Ching 都講到HT 會出1/4 joker咁,但我真係睇唔到樓上d相有0.0我都係TDK JOKER迷,都想知HT係 ...

有時師兄係度post ge相都吾一定會齊曬....

我卻都係轉上轉上貼..吾知原攝者啦:(

this from JC hong la....

mushroom 發表於 21-7-2017 10:26 AM

Hot Toys 1/4 BATMAN BEGINS 頭雕

你 IG search JCHong 可見到
1/4 joker ... 就咁睇, 樣比DX11 無咁似 ...... main point ... 1/4都唔做植髮{:1_204:}
Joker 好似無乜配件咁,定係未show出呢?
fitkiu 發表於 21-7-2017 12:30 PM
Joker 好似無乜配件咁,定係未show出呢?

有一大堆,鉛筆,短散彈鎗,機關鎗,類似clock個枝,同好似仲有左輪,同幾把刀仔,手型有連埋無手套手

但係佢戴頭罩時心口應該未有蝙蝠logo
joker要插吓,1/4唔做植係1點,件大褸隻膊頭位睇落剪裁唔算好係第二,個表情唔得係第3,反而髮型我覺得唔係大問題,因為到而家有邊間廠做呢個髮,如果膠髮做到可換髮型我會想要膠髮……另外可動眼響咁大個頭會唔會自然過1/6?有就更好……再多兩個表情頭就最好……
老實講, 可能係Ht d 1/6 真係出得太好....
但當初預期係1/4 上面...
係可以做到d 係 1/6 技術上做唔到嘅野
而家感覺只係一個放大版咁....

gargan 發表於 21-7-2017 10:47 AM
同neca比的話,相信師兄會失望多一點,因為ht比較脚短及肥!

另一提1/4 joker的手槍及刀仔好像比較大把 ...

無計,Batman begins除非玩neca 硬膠,又或者後追12吋,唔係無得揀。
星際特工兩隻都好正吓……