Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Diaclone REBOOT 新品消息 集中貼

So sad, 點解唔係hello kitty ....

睇慣舊版既高大威猛, 宜家突然間變左矮仔大隻佬...

個比例真有D問題!之前有人用下半身同福特巨人比已經諗如果合体後同福特咁高佢個身會過長!睇完實物後我覺得:
1.佢個上身係有意定左咁size,之后會出其他不同外型下半身(好似最后隻big power同甘)
2.佢有其DLC加長雙腳,而家現有公布砲台衝角板就加粗隻腳,所以有部件加長隻腳好合理( convoy都係咁)。

熱狗OO 發表於 11-5-2023 02:00 AM
想問呢隻算唔算DIACLONE系:
https://www.carousell.com.hk/p/takara-%E5%BE%AE%E6%98%9F%E5%B0%8F%E8%B6%85 ...

佢係Microman微星小超人
G747 發表於 11-5-2023 04:02 AM
個比例真有D問題!之前有人用下半身同福特巨人比已經諗如果合体後同福特咁高佢個身會過長!睇完實物後我覺 ...

其實隻文哥身形已經極之唔惦,初初公佈 convoy時已經覺得佢肥,估唔到佢之後再出套Powered Convoy外甲,將佢個肥仔身形再道升級,變成隻三百磅肥佬。
我只在意佢個胸......

裡面D空間好似比以前果隻細喎......
Vince 發表於 11-5-2023 01:04 PM
對比一下
舊版

上了色更覺得似人猿, 唉… 批准果d領導層應該打靶喇!
Vince 發表於 11-5-2023 01:04 PM
對比一下
舊版

對腳起碼要長多三分一倍先好睇。
熱狗OO 發表於 12-5-2023 07:57 AM
上了色更覺得似人猿, 唉… 批准果d領導層應該打靶喇!

懷疑上下半身由兩team人負責設計,大家各有各做,最後合體時先發覺賴左野。
有無大大可以P圖將佢對腳拉長D睇下?
玩具Joe 發表於 12-5-2023 02:47 PM
有無大大可以P圖將佢對腳拉長D睇下?

https://twitter.com/Diaclone_Foster/status/1656612606436851713?s=20

係樓上Vince兄條Twitter link內揾到既大隻佬改圖。
上身係造大咗, 不過有啲相嘅角度展示得冇咁差. 個面相幾唔錯.

腳相比下短得礙眼, 唔通又會有招牌擴張set、整兩架嘢做大腳掌增高?