Toysdaily 玩具日報

查看: 10275|回復: 56

[玩具攝影] <我們的基神,我等願爾名見聖,爾國臨格> - Hottoys Loki (加圖)

<我們的基神,我等願爾名見聖,爾國臨格> - Hottoys Loki

LOKI絕對是2013上半年小弟最喜歡的12", 高大的身型, 奸惡的表情, 多層次而造工優良的衣服及裝甲, 都令小弟給予甚高的評價.

可以咁講, 求其擺個POSE再用手機拍照都一樣咁型.

不過缺點當然有, 最慘係頭盔易弄花頭雕, 基本上一戴一脫只要少少不慎就會花. (反而犯人面具用磁石戴上, 不易弄花)

小弟已經萬分小心把玩, 但拍攝期間一次人偶跌到的意外, 基神便破了相,被頭盔內則碰花了...

另外近期HT FIGURE腳&#33090;位有少少軟, 要滴AA膠加強磨擦力. 加上手型容易掉下, HT要係細節上加強了.

披風非常有型, 但個人始終認為, 追加一件含鐵線的披風會更方便擺動作.

總的來說, HT呢款基神, 小弟好鍾意.

各位帥兄, 請請~

貓大紫底很有feel !  !!!!!:love: ”求”其影? 無可能!{:1_226:}
求其地完美∼
我依隻走&#21655;寶
咁早都坐唔到沙化:no:
影人偶擺post就要有跌到花&#22021;覺悟:34:因為我都跌唔少:52:
CAT大今次&#22021;紫底的確幾夾隻奸仔!奸中帶柔:34:
貓大紫底很有feel !  !!!!! ”求”其影? 無可能!
darknight 發表於 24-6-2013 06:16 AM

早晨呀師兄~ 咁早呀?:65:

小弟出左名錯字王,好彩唔使靠打字&#25598;食....
求其地完美∼
我依隻走&#21655;寶
咁早都坐唔到沙化
willywonka 發表於 24-6-2013 06:51 AM

多謝讚賞。:)

小弟尋日跌花左個頭之後諗住&#25598;散件,發覺唔算貴,多三百咋~
影人偶擺post就要有跌到花&#22021;覺悟因為我都跌唔少
CAT大今次&#22021;紫底的確幾夾隻奸仔!奸中 ...
上帝 發表於 24-6-2013 09:33 AM

多謝支持,可惜&#25598;唔到A1 SIZE大紙,否則效果應該好好多。
好喜愛第一張呀CAT大....送比我吧~!!!
貓大今次影到個Loki好豪華.
貓大神POST, 讚呀~!!!
紫底好正呀,每次睇貓大既post都令我影figure有&#21874;啟發
最尾個張好正
呢張有型到呢~~~~~~~~~~~:$

cat sir ...

玩投影,很有新鮮感..
但紫底唔係太ok...唔係話紫色唔得..係張paper上個pattern 唔得
個pattern影響了成set 相

第一張係精華...感覺極好..如果第一張見唔到d pattern ..我絕對覺得完美:71:
有無爆地pose{:1_229:}
http://toysdaily.com/discuz/thread-209793-1-1.html

有無爆地pose
布魯士 發表於 24-6-2013 03:01 PM

有,新鮮得很,中午的post: