Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 新世紀合金 暗黑大將軍

新世紀合金當年公司的定位就是要多合金件, 重手. 這隻完全達標,不過就是嘜版麥版煩些.
(為什麼小弟會知, 因為當年都幫他們出過兩隻......)
回復 46# Kimutaku

如果有再加強改版...強化關節...就好了:D
哩隻版似乎係張原作色特別版條裙PAINT 番做OVA版的另一個版本,新世紀合金的必殺技....
其實總共有幾多個VERSION?我以前只知有普通版、金屬色版同原作色版,唔知有呢個版,係咪後期再版新加既版本呢?
GARY兄多謝分享!!!
外觀, 可玩性, 材料, 品質, 其實這幾項都有關連.........
硬要分開講, 某程度上自己會選擇外觀同可玩性, 玩具我唔係擺多..係玩多..........

另外各師兄留言十分抵死好笑...
支持俾隻騾仔你好冇        正POST!!!
.
頭像被屏蔽
同一件野出得太多種版
最後連自己都玩死埋
{:1_225:}
我地係唔可以因為一隻半隻膠人而令到個post下沉架!!!!:help:

請問樓主你今日買左玩具未呀!?!!:65:
睇左大大的相的確想買,但想知邊到會呢{:1_223:}
以前合金設計理念跟現在差很多,現在幾乎都是可動度要高很多,不過塑膠成分的外殼佔大部分,內部主體合金,整體合金比例大概80啪幾乎降到30啪,就說是合金~~~,咳!!