Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Ironman 3 電影今天上映! 之 熱烈期待! 歡迎觀後感(含劇透) 3.75玩具無無聊亂入!

講真, 孩佬Avengers個d我一隻都無買過, 之前一魚可以買到ironman 2質數的玩具, 而家同樣價錢, cut晒關節, 唔 ...
kyostanley 發表於 14-3-2013 01:01 PM

食店硬要降低質素,而有食客喜歡食,讚不絶口!只怪自己不懂欣賞.......
連自己將食客只食某種食物來標籤人,或人家說食物質素高低和價錢關係都搞不清,怎溝通?
奇怪的是說"垃圾玩具"原來等如鬧人??我諗我在鬧龬鐵人"ironman3"了
頭像被屏蔽
唔係喎,手腕,腳跟都有joint wor!?

另一問題是Thor腳長手短,比例差一D。
無明: 發表於 14-3-2013 11:10 AM

所以說80%
比例無問題,是裙邊
所以說80%
比例無問題,是裙邊
avengers2012 發表於 14-3-2013 08:37 PM

啊!明白。咁也可以說是九十九巴仙似Thor 1電影玩具,可能剩係冇左條腰joint 姐。
回復 40# 無明:

無錯, 真係好拎貴 ...... :70:
Thor腳長手短係設計的錯覺。Thor兩腳中間的最低點〔藍色線〕係前面塊布,唔係褲浪。正常人手垂低去到大 ...
ZION 發表於 14-3-2013 12:52 PM

See?
可惜那些只食牛肉既人永遠覺得只有牛肉先係肉,
雞肉豬肉其他乜肉都係垃圾,
看不起那些會吃雞肉豬肉 ...
玩具Kenny 發表於 14-3-2013 01:04 AM

認同+1, 不解釋:71:
回復  無明:

無錯, 真係好拎貴 ......
Assassin 發表於 14-3-2013 10:07 PM

係呀,繼NOW TV"撚價"之後的"好撚貴價"!!

可能大家冇留意,Assassin你就可能有留意,就是仲有大量ironman 3 其他玩具都好貴。

如…………

3.75"Ironman車,人可從車內彈前企响度。

12" ironman mk"X", 不能辨別型號(mk3?),下次見到再辨一下。

有聲大Ironman mk42, Iron Patriot,另有个右手有重炮的3魚八。

彈射的玩具也有好幾款。

Ironman老變。

車仔一大堆。

面具分有電、冇電各兩款。

以上的都不是正常價。:64:

咁貴價,就要好好撚下嘞。

認同+1, 不解釋
goldwater 發表於 14-3-2013 10:32 PM

接納你的不解釋行為。
回復 53# 無明:

相對最抵玩係有款魚三既硬直iron man, 仲有款約二魚四既mk42同iron patriot上色好靚又大件,不過細既真係好拎貴 :53:
醜化定係神化?
鬧玩具公司的確係無直接幫助,但質素差及每況餘下卻是事實,表達個人意見有何問題?標籤玩 ...
avengers2012 發表於 14-3-2013 08:51 AM

呢個世界總有支持和不支持兩方, 就看我們的梁先生就知道, 明明是.......但總是......
對不起的是小弟又再引發一年前的討論, 排除異見是人之常情, 難道看了一年後發生的事情,就希望會有轉變嗎?
無謂再討論了......
大家喜歡食自己喜歡食的東西就好了!!!
如果沒理解他人想帶出什麼而只是不停導出另外的論點,
真的沒必要討論,
因為根本唔係同一層面溝通.
再說我也不是想帶出什麼要討論的話題,
只係認為大家交流係冇必要用文字言語去醜化或攻擊其他人,
用了什麼那個文字就不指明了,
何況什麼質素高低/價錢關係同我所表達的根本一點關係也沒有.
但如果用比喻帶出其行為就等如標籤他人這更加冇話可說,
反正除了第一發言者外回覆的也是在「標籤他人」~
老實的我也不想再解釋我在表達什麼,
反正就只有一句,
希望能理解~
回復 54# Assassin

玩過發聲果隻mark42, 除咗心口,手同頭都著燈;按制位置忍藏到差D揾唔到:DD!但可動真係疆屍人硬直=_="

Patroit相反關節多少少,但著燈位得心口同頭;手掌無著燈功能><

齊擺都唔錯GE:DD
回復  Assassin

玩過發聲果隻mark42, 除&#21655;心口,手同頭都著燈;按制位置忍藏到差D&#25598;唔到 ...
ChrisLamXYZ 發表於 15-3-2013 12:25 AM

今日終於在斗城一睹所有ironman3玩具的風彩了, 只想用最地道的語言去表達我對hasbro的敬意......

真係白白浪費&#21655;ironman3的版權........
回復  Assassin

玩過發聲果隻mark42, 除&#21655;心口,手同頭都著燈;按制位置忍藏到差D&#25598;唔到 ...
ChrisLamXYZ 發表於 15-3-2013 12:25 AM

大比外側。:64:

告訴你知一&#28857;好有趣,廿年前冇Hottoys之前,冇咁多成人fans向玩具。

當時成人也會買一些你如上述的硬直玩具回家放一下,

簡單的發下光,有聲,已經覺得好有型、好有童心,好懷舊。

現在世界變了,Hottoys的標準令大家要求不再相同了。

近十年來廠家已經照顧得成人FAnS十分周到,不再有成人買你上述的產品吧!:66:
今日終於在斗城一睹所有ironman3玩具的風彩了, 只想用最地道的語言去表達我對hasbro的敬意......

真 ...
gumng 發表於 15-3-2013 12:48 AM

感同身受,太浪費了!!

一面倒傾向兒童市場,太浪費了。

成人市道,留比其他公司?