Toysdaily 玩具日報

查看: 89942|回復: 326

[分享討論] Ironman 3 電影今天上映! 之 熱烈期待! 歡迎觀後感(含劇透) 3.75玩具無無聊亂入!

會唔會,早左D?Ironman 3 推廣策略一如往年Avengers?

今日二月十六日,竟在港鐵MTR驚見Ironman 3廣告!!:66:

相距兩個多月,咁早出?

但又感覺,手法似曾相識。:64:

原來如此……
http://toysdaily.com/discuz/view ... ghlight=&page=1

事隔兩星期,今日三月五日,香港MTR又換了Ironman 3新海報喇!!

配合最新片頭宣傳……
http://www.youtube.com/watch?v=Ke1Y3P9D0Bc

呼添上陣,勢頭一時冇兩!!!!!勁!!

氣勢如虹,仲有一個半多月香港先上映,再會有甚麼氣勢宣傳呢?
頭像被屏蔽
其實佢賣唔賣廣告我都會睇:43:
電影是一定要去看的,和MARVEL有關的票房必須無條件支持!:71:
人偶可就不一定了,看玩具展介紹,感覺6寸的尚可,3.75寸的稀爛~~

配合最新片頭宣傳……
http://www.youtube.com/watch?v=Ke1Y3P9D0Bc

十年人事幾翻身………當年"寫我深情"的影后……仲可以性感呢?

呼添上陣,勢頭一時冇兩!!!!!勁!!
女主角在"寫我深情"時,真係好索架!:love:
女主角在"寫我深情"時,真係好索架!
neoneo 發表於 6-3-2013 03:03 PM

套片仲乎合"影后必脱"定律忝。
:66:

另外,咁樣結合都算犀利!!

電影 一定會睇, 不過figure就未必入~
亞洲早出。。。。。
電影是一定要去影院捧場的~~:!
公仔嘛,我是沒忍住,最近才剛購入鋼鐵俠3的WAVE1 :o
主要是身為組合控,爲了湊齊漫畫版鋼鐵販子:(
電影是一定要去影院捧場的~~
公仔嘛,我是沒忍住,最近才剛購入鋼鐵俠3的WAVE1
主要是身為組合控,& ...
kingraider 發表於 7-3-2013 10:38 AM

6吋尚可,三七五免了。:64:
電影 一定會睇, 不過figure就未必入~
jeffloh 發表於 6-3-2013 04:19 PM

入哂既話破產都似..:63:
6吋尚可,三七五免了。
無明: 發表於 7-3-2013 06:33 PM

Totally agree........... May be bought 1 Mk-42 for 3.75... :42:

香港宣傳一浪接一浪,上映前不夠兩个月,指定動作:玩具開買!!

玩具宣傳方面也不媽虎,大量Banner, poster, bunting, display 專櫃,TV宣傳片段設於專位。

可惜玩具質素就太媽虎了。

下图,一年之前呢个時候買Avengers 飛機送個個低動能MK7,竟然包裝返,

多加一條 "綠色震動按摩器" 狀的東東,又賣七草!?

改改色,加个名又多一款。

兩年前的低可動MK6又改多兩隻色,又多兩款喇。七草呢个系列咁就4款嘞!

真的有D怒火,孩佬太搵笨!!根本不是商業賺錢的問題,

而是佢想魚目混珠,欺負细路唔識分,務求夠多款。

太過份嘞!

本來我都心思思想動下手自已改MK42關節玩下。

但見刁功不太精细,底可動,也不易改,决定完全放棄!

死罪是: 咁冇良心做生意,

Ironman 3 盛况當前搞到我地一直支持的粉絲冇得玩,

黑心D講句,鬼唔望佢蝕死!!!

當年今日 :

往年呢个時間出The Avengers 3.75" , 現在翻看舊Post,真係幾抵死!

[玩具報告] 3.75 Avengers電影玩具大全!復仇大批鬥!超級多圖!改後感言!
Go to:
http://toysdaily.com/discuz/view ... =&highlight=&page=2
香港宣傳一浪接一浪,上映前不夠兩个月,指定動作:玩具開買!!

玩具宣傳方面也不媽虎,大量Ban ...
無明: 發表於 10-3-2013 04:35 PM

無明兄!! 你話小弟馬後炮都係咁講!

一年前 HASBRO 出 3.75" AVENGERS時, 小弟已經鬧爆 HASBRO CUT關節,決定唔入呢D偷工減料的3.75" 玩具, 仲講過大家一直支持呢D咁HEA嘅公司, 只會令HASBRO更加變本加厲。。。。。。

當時引起好多網友討論,有部份支持HASBRO的朋友,更送小弟"美玩 HATER"的美譽,話小弟逄HASBRO出咩都鬧,唔啱玩就唔好咁多聲氣!

今年HASBRO 出的3.75" IRONMAN3玩具,結果係點??大家有目共睹啦!!

依家小弟會買的HASBRO 3.75"MARVEL玩具,就只得返MARVEL UNIVERSE,如果連呢個系列都偷工減料,想信小弟唔會再支持HASBRO 3.75"MARVEL玩具了