Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Ironman 3 電影今天上映! 之 熱烈期待! 歡迎觀後感(含劇透) 3.75玩具無無聊亂入!

無明兄!! 你話小弟馬後炮都係咁講!

一年前 HASBRO 出 3.75" AVENGERS時, 小弟已經鬧爆 HASBRO CUT關 ...
gumng 發表於 10/3/2013 05:30 PM

你講既野如果只係focus係ironman movie條line上都仲講得通,但如果你睇到thor2既movie玩具時就套不上你所說的『一直支持變本加厲』的話法。
當然小弟唔否定大家對件玩具既感覺,不過我想講出成點同我地講兩句支唔支持買唔買冇太大影響。
不過咁講,扭蛋既質素唔該比返扭蛋既價錢,唔好加個包裝係度扮上菜。
回復 16# 玩具Kenny
唉, 不過gi joe今個月尾上, d新玩具都仲未見街. 頂!:*
頭像被屏蔽
GUMNG兄,呢度孩記的死忠來來去去係得得一個人而已~不過我明佢都係恃住美漫知識而聲聲大大而已~

其實 ...
李露MEI 發表於 10-3-2013 09:13 PM

師兄唔好誤會, 我唔係針對任何網友, 玩玩具係各有各見解,自己覺得玩具值得支持,咪支持羅!!

其他HASBRO的玩具系列我唔多清楚,我只係針對HASBRO出的3.75" MARVEL玩具,我從IRONMAN 2 3.75"開始玩,Marvel Movie3.75"系列一向都唔錯,Captain america 1 & Thor 1 的3.75"玩具有齊基本關節。

自上年Avengers Movie 開始 3.75" 玩具就開始CUT關節,搞到小弟想儲一Team有正常關節的3.75" Avengers嘅機會都無!

其實HASBRO未公佈IRONMAN 3的 3.75"玩具時,小弟已經對今次IRONMAN 3的3.75" 玩具質數不抱任何期望,估唔到不出所料,HASBRO見上年3.75" Avengers Movie 玩具出到咁都有錢賺,結果再下一城......

再睇NYCC介紹3.75" Thor 2玩具,一樣保持CUT關節的傳統(無胸,無腰關節)+ Thor 1 LOKI Repaint,你話仲邊有可能再去買......

可能有網友鐘意HASBRO Cut關節, 買回來自己改造!但要小弟用成百元,買D Cut 哂原本應有基本關節嘅玩具,再浪費時間和金錢去加關節,真心不能接受!!
回復 15# gumng

完全同意,黎到第3集d 3.75''吋出得差過廿年前既3.75:53:
價錢就成條紅衫魚…
回復 7# 無明:

從ching 你嘅screenshot 最後個張
Tony 著個件唔多似mark42
唔知佢會著幾多款呢{:1_228:}
大家疊埋心水等Thor2movie玩具啦!老實講重用都在所難免架喇,但起碼見到有高可動body的主角,腰就見唔到有冇,但冇左胸加返個接地都算係咁。小弟要求唔高架,係真係action我就收貨架喇!
師兄唔好誤會, 我唔係針對任何網友, 玩玩具係各有各見解,自己覺得玩具值得支持,咪支持羅!!

其他 ...
gumng 發表於 10-3-2013 10:16 PM

3.75" Avengers 已經是垃圾,3.75" ironman 3 更加係垃圾之中的垃圾,跟隨的Thor2 3.75”又變回垃圾,但係竟然有人話ok?真係”垃圾成自然”,基本關節都唔齊。難怪孩佬出垃圾,可以噤理直氣壯。
”溫水煮蛙”絶對設合依家嘅香港人
3.75" Avengers 已經是垃圾,3.75" ironman 3 更加係垃圾之中的垃圾,跟隨的Thor2 3.75”又變回垃圾,但 ...
avengers2012 發表於 12-3-2013 12:50 PM

好一句 "溫水煮蛙" , 幸好我已經脫離這皆段!!
回復  玩具Kenny
唉, 不過gi joe今個月尾上, d新玩具都仲未見街. 頂!
Firewalker27 發表於 10/3/2013 07:51 PM

前排手多多係淘淘入左大隻佬,的確幾好玩!可動幾好,武器多變化!
前排手多多係淘淘入左大隻佬,的確幾好玩!可動幾好,武器多變化!
玩具Kenny 發表於 13-3-2013 12:04 AM

大隻佬腳踝可動嗎??:66:
回復 25# 玩具Kenny
GI Joe Retaliation: Battle Kata Roadblock?
回復  玩具Kenny
GI Joe Retaliation: Battle Kata Roadblock?
Firewalker27 發表於 13/3/2013 01:13 AM

Yes! 同movie2thor一樣手接地足踝。仲有埋手腕上下關節tim。
大隻佬腳踝可動嗎??:66:
無明: 發表於 13/3/2013 12:46 AM

個日咪影左比你睇law, 有呀有呀。
無明兄!! 你話小弟馬後炮都係咁講!

一年前 HASBRO 出 3.75" AVENGERS時, 小弟已經鬧爆 HASBRO CUT關 ...
gumng 發表於 10-3-2013 05:30 PM

好嘞,忙完一輪,現正正式式回下大家的post。

金五兄,梗係不是馬後砲,在我的意識中,

一年前你矢志棄玩Avengers375, 但相關你說過之言論我就揾唔返,新的ching唔知就好難說。

最好你post返你條link出來,以免有人誤會你馬後砲啦!

我呢?一年前我就"憑著愛,我信有出路", 買了仲大改。論價錢,當然唔值,又貴、又炒、又唔正,

仲要買了一堆手鑽、不地、等工具,最多是時間。

雖然一边鬧孩佬一边改,但我感覺到樂趣,改工仲有進步。

我覺得我是輸了錢,賺了時機。

我没有錯過Avengers电影的空前盛會,我參與其中,有付出有收穫。

正如我恐龍post所說,
http://toysdaily.com/discuz/thread-203665-1-1.html

支持孩佬玩具與否,根本沒有因果關係,一切只是一盤數,孩佬一早心中有數。

只是我恨他沒有關注我們的FANS市場,

攪到我冇得玩姐。