Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 另人汗顏的收藏

正啊!:shiny: 好多我喜歡嘅Sideshow嘢!我未來都希望擁有咁嘅私人玩具收藏室! 好羨慕!
樓主既然咁睇吾起香港人,點解重要不停係香港人既討論區打渾呢?
係咪咁先覺得自己高高在上呢?
其實好多人都知樓主有車有樓
figure出親都買絕不手軟
Figure動向又料如指掌。
係全世界figure界玩家中都算手屈一指
係大家心目中已高高在上,真係吾需要搞咁多小動作架
即使是古天樂也比不過美國玩家...我較想知道香港地狹人稠你們怎收為數龐大的figures? 那盒子呢?
Wonderland 發表於 5-8-2011 12:48 AM

古天樂點會比不過美國玩家??
即使是古天樂也比不過美國玩家...我較想知道香港地狹人稠你們怎收為數龐大的figures? 那盒子呢?
Wonderland 發表於 5-8-2011 12:48 AM

哇.......兩大神人共冶一爐.......:)
figure放響雪櫃, 盒用黎透火.......:43:
我點解要汗顏?都未計我入倉果D添:ar:

ht蝙蝠車茶几

1:2 T-800骨架
反正都咁大地方 ,中間放幾個1:1人像啦!
不用汗颜的。各有各的经济能力和收藏空间。

RE: 另人汗顏的收藏

回復 20# rfreeman

Wo~rfreeman 你d收藏:@
莫非你就係古天樂:58:
我點解要汗顏?都未計我入倉果D添

ht蝙蝠車茶几

1:2 T- ...
rfreeman 發表於 5-8-2011 01:59 AM

哇! 香港人有咁大嘅屋一定係好有錢嘅啦。 :shiny:
大大嘅收藏品超級正! 一日我有錢我都想玩SIDESHOW! 我鍾意好多SIDESHOW嘅嘢啊!:$

真係睇到我嘩嘩聲......好震撼......:64:
挑, 我有錢既話我勁過佢多多聲都得啦~

相信有錢既話, 呢度大把師兄都比佢有過之而無不及~
回復 27# cheong1990214
你聽樓主廢噏啦!張相有照牌,又有中央抽風又有寫字樓燈盤…鋪頭show room就真,里期樓主要做九哥,興嘩眾取寵、語不驚人誓不休!好彩版主終於都做嘢,如果唔係下次show外國收藏笑我地玩具東亞病夫
多錢多地方多玩具又點?
無口德無人格無知識,要踐踏人抬高自己?
希望樓主好好反思自己這樣做有什麼得着?
勁呀,大大發功了,影多D,影多D,我想大開眼界,thx ................
樓主既然咁睇吾起香港人,點解重要不停係香港人既討論區打渾呢?
係咪咁先覺得自己高高在上呢?
其實好多人 ...
gulu7 發表於 5-8-2011 01:29 AM

對住樓主,我都係手屈一指:34: