Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] THOR 雷神狂熱!再再大加碼!! 北歐神話!!!漫畫造型!!電影新舊玩具! P.4加圖女人Thor!

呢個唔算係女人Thor,佢係另一個角色,叫做Thor Girl,係Thor嘅戰友之一
但佢本身唔係Asgardian,佢個home-world俾Thanos毀滅咗
幸好遇到Thor並合力擊退Thanos,之後佢變身爲Asgardian女神,成爲Thor嘅戰友
嚟到地球後,更扮作Jake Olson(Thor地球人身份)表妹

重有外傳, Earth X, 嘅 Thor.

係呢個故事中, Loki向Odin危言聳聽, Thor被變成女神.
兩間唔同公司, 更何況一個係北歐傳說, 一個係亞馬遜公主(希臘傳說).

一啲關係都無wor.
Duraxyll 發表於 30-3-2011 08:56 AM

其實又唔可以話係一啲關係都無
"Marvel vs DC"事件中,俾Wonder Woman執咗Thor個hammer
令佢短暫地得到神力,衫都唔同咗
但爲咗同Storm公平對決,所以佢係放棄咗hammer同該神力
Very detail introduction. Thanks.
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
兩間唔同公司Marvel同DC, 更何況一個係北歐傳說, 一個係亞馬遜公主(希臘傳說).
這兩個我知道,但點解 ...
無明 發表於 30-3-2011 10:11 PM

上圖係"Marvel vs DC"嘅卡嘅其中一張,下圖係同人
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
無名兄,
他們有關係的嗎 ??
頭像被屏蔽
好正喎!!
DC vs Marvel, 北歐神話 x 希臘神話
無明 發表於 30-3-2011 10:22 PM

呢度我有簡介過Marvel vs DC,仲有post套卡嘅圖~
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-137854-48-1.html
Duraxyll兄,終於引到係出來解話喇!!HE He!

點解又有咁多女人Thor的形象呢?
無明 發表於 30-3-2011 10:20 PM

你post果d大部份都係同人圖,對於寫介紹嚟講,其實我唔太建議post同人圖
始終唔係official嘢,有可能會令人誤解,不過Simpson版明玩嘢呢d就當然冇問睇啦~XD
Devil_Fudou 兄果然是美漫神通,多謝。
似我理解
咁即Marvel vs DC使Thor同Wonder Woman有一丁點關係 ...
無明 發表於 30-3-2011 10:28 PM

Duraxyll兄先係美漫神通~~ 我呢d濕濕碎啦~~:66:

相信係嘞~~
頭像被屏蔽