Toysdaily 玩具日報

對每隻figure/玩具的feeling (不喜勿插, thanks) 慢慢update

THANKS FOR YOUR SUPPORT.:77:

CONTINUE....

近親XX- 仁美Hitomi
....一套成人向, 但個FIGURE絕不色情. 而且仲好有型. 係日本大特價買入. 十大最喜愛女FIGURE絕對有一席位.

不知火舞 - 係買佢性感POSE. 面相不太差, 但有少少怪怪感. 不過FOR DISPLAY 真係好吸引.

紐水着の女の子
- 唔知乜水. 不過SEE THROUGH衫幾好. 而且佢個樣又KAWAII.

飛越顛峰Noriko Takaya A CLUB個時成日見. 不過只係認得佢一個. POSE, 面相都係VERY GOOD. 個DISPLAT座好MATCH.

BIBLE BLACK - 水無瀨. 可脫BUT唔會脫. HAHA. OK性感啦. 不過如果SIZE係大D會好好多.

BIBLE BLACK - 伊萬里 有D SM FEEL. 又係可脫. 身材係買佢原因. :34:

KERORO - 日向太太.......人妻又後生, 又好身材.....個女, SORRY 我無興趣.:34:

天獄砂姬. 因為想有D可動FIGURE, 好似有得郁下關節好似好玩D FOR DISPLAY. 可惜無DISPLAY BASE. 都係要企定定.

白衣細路女 - 都唔知幾時買左.....不過一開出, D膠出哂油......:50:

木下貴子 - 一隻又係十大最喜愛女FIGURE之一. 當時高少少價都要BID返. 佢套泳衣好靚.

(TO BE CONTINUED)

襯住熱情未冷. 快快手繼續...

[pic cut]

呢一格幾隻都要masking. 以免比掉入黑洞............打咁多張好手軟. 如果比掉, 就:70: .

多隆芝 - 見係深田version, 實物睇又ok, 而且又唔係太貴. 不過如果係1/6size會好好多.

林浩己 (or 巳)熊田曜子 figure - 係日本見到, 軟身pvc figure幾過癮. 不過面相不佳. 主要係隻眼太差

驚爆危機 - 千鳥figure (不過阻住睇唔到). pose絕對係誘人. 可惜長期display, 佢竟然會有時上下身自動分體. 上身跌下. :50:

HIP HOP 女 (唔記得個名) - 金髮VERSION. 不過唔喜歡佢原來有泳衣痕跡. 最大問題係, 佢手上D金屬環已經有鏽跡去左手上.:70:

PIN UP LADY - 超巨乳女FIGURE. 有三款可供換上......真係好巨.好巨. 十大最喜愛女FIGURE第一位. HAHAHAHA.

垠凌 - 當年想買係有少少一時之氣. 見有人出POST, 問下比人寸到九彩. 咁啱太太去日本工幹. 佢係個邊幫我買. 仲有張相.....不過呢位小姐, 我其實唔覺佢靚.

(待續)
continue....

呢一格又係自己加建. 高度好矮不過就可以display 一d細figure.

有D印象係ZOIDS個隻女FIGURE, 因為幾十元就有.

另一隻BIBLE BLACK 女FIGURE. 因為想買多D BIBLE BLACK 女FIGURE, 而且佢夠風騷. HAHA.

G TASTE 個隻 - 當年一SET次過買入. POSE 其實唔靚. 如果穿性感D可能會好D.

HIME - 只睇過漫畫. 不過佢呢隻好型. 個感覺好自然. 比其他同角色造型, 呢個我好喜歡. 十大之一.

關羽 - 1/7 (有D資料話係1/7), 但成隻1/6SIZE. 好黑的皮膚. 好型的POSE. 我的第一隻關羽.

有翼個隻囡囡 -我唔知係乜. 不過個時見幾KAWAII 就買. OVERALL都OK.

夫妻日記- 女角...好似係自己第一隻可CAST OFF 女FIGURE. 係日本買. 因為好平.....買左之後, 係日本另一間SHOP見到仲超平, 買多左一隻.

勇者王 - 一套話限定. 但成日都見有. 如果唔係命超暴露, 真係未必買......

我的女神- 正正正. 不過件泳衣花色比較NORMAL.如果淨色可能仲好.

OS IDOL - WIN CHAN - 我唔見左佢副麻雀.

橘玲- 只一件白恤衫, 真係好經典的性感造型. 再加眼睛. i ike it. 不過d頭髮做得太求其.

其他幾隻盒蛋FIGURE. 病態購物的收穫. 無乜FEEL.

(下回繼續)

呢格好唔MATCH....HAHA.

風間FIGURE - 如果上面睇真係好性感.

新妻橘憂
- 買左之後先知原來有一隻手指走料唔齊. :50:

超時空Q版 FIGURE仔 (入面仲有機甲, 不過影唔到) - 平平地係TRU買. 不過關節都幾多. 幾抵買.

一直都好多係女FIGURE. 有D 陽氣D玩具 BALANCE下.:34:

隻隻都係真係想買先買. 不過比人遲好耐先開始買入. 所以比較平少少. 呢度最喜歡隻超力. (但其實細個比較喜歡V形, 但合金魂就相反)

之後又係女FIGURE....:34:
騎綿羊仔果條女同麻雀game果條女, 是吉崎觀音做的人設, 無古仔GA
其實尼兩隻figure我都幾like, 但因為"某方面"做得唔多切底, 所以無買
日向秋都想買ga(人妻向)但一見到keroro個樣就無曬mood la

又係女.:43:

由內至外....

水手服女figure - 見幾靚就買. 不過雖然唔會脫佢 (都好似無乜可脫), 但分件如果可以仔細d就美觀得多.

DOA 霞 - 十大之一. 好在買個時未有老翻, 如果唔係都要小心CHECK過先敢買. 一隻如果買PVC 女FIGURE, 都應該要入一隻看門口. :34:

又係大"專"四眼女 - 有衫都咁勁.

明日香 - BUY佢造型唔係好似一般EVA咁, 而且坐係度配合地台好MATCH.

ZOIDS 智惠理 - 成個人都好似係圓形構成. 泳裝少布但又唔覺太CHEAP. 係頭上朶花出事D.

不知火舞 - 好似去BALL 名媛開到好低...有D 墮. HAHAHA.

單腳企個女人 - 都唔知點解有買.....謎.

PLEASE TEACHER 森野莓 - 又係因為當時風見系列勢強, 令人多D注意. 不過少女FIGURE佢又幾靚.

I'S - 細細仔一但面相都好似. 其實有個原因, 當時係日本, 已經無乜吸引FIGURE買. 如果唔買, 好似手空空咁, 有少少是旦原因.

兩隻COMIC PARTY 高瀨瑞希 - 第一隻似原作多D. 第二隻咁巨....真係睇電視唔覺.....:34:

原帖由 暗黑王風雷 於 8-9-2009 12:02 PM 發表
Continue.:43:

<PICTURES REMOVED , 有點. ULTIMATEKUUGA>

最左入面係cutie honey 如月+cuite honey - 當年買係因為見到女figure如果比較靚而又平都會買..不過如果比較其他, 佢 ...

最前面果隻好似是H動(&#12381;&#12428;&#12422;&#12369; &#12414;&#12426;&#12435;&#12385;&#12419;&#12435;)的女主角
可脫的嗎??

你就好LA 可以display出來, 我就唔得la
無乜位可display之餘, 好多都唔見得光(有些"部位"無遮無擋)
唔出得街....
原帖由 solarsunshine 於 8-9-2009 05:55 PM 發表

最前面果隻好似是H動(&#12381;&#12428;&#12422;&#12369; &#12414;&#12426;&#12435;&#12385;&#12419;&#12435;)的女主角
可脫的嗎??

不可脫的.
原帖由 solarsunshine 於 8-9-2009 06:03 PM 發表
你就好LA 可以display出來, 我就唔得la
無乜位可display之餘, 好多都唔見得光(有些"部位"無遮無擋)
唔出得街....

呢D全部都係DISPLAY係舊屋度. 現居都無咁多位可以DISPLAY.

無遮無擋個D我都係咁DISPLAY. 不過可脫個D我就唔會脫佢.

不過將來都會把太性感個D / 無遮無擋個D 搵方法COVER重點. 因為小朋友長大. 唔想佢太早接觸. (呢樣到時頭痕):34:
我幾時先可以好似你錦display出來呢?
夜勤隻"手塚&#21682;雪"有冇見過??

有小朋友就唔好display出來la
但依家D細路好早熟, 都唔知點教, 唔通要同距一齊睇同級生&即時家長指引?!
原帖由 solarsunshine 於 8-9-2009 06:50 PM 發表
我幾時先可以好似你錦display出來呢?
夜勤隻"手塚&#21682;雪"有冇見過??

有小朋友就唔好display出來la
但依家D細路好早熟, 都唔知點教, 唔通要同距一齊睇同級生&即時家長指引?!

見過得一間有. 不過有機會係廠入面拎出&#22175;. 因為個時好似佢仲早過正式release date.

而家我位小朋友剛兩歲, 仲有少少時間可以放盡去display. 不過呢d係哂舊屋. 可以諗下計唔比佢入呢一層咪ok lor.:34: :34:
<PICTURE REMOVED, ULTIMATEKUUGA>

又可以continue. 有露點的都cover哂. 咪郁我呀.:77:

關羽 - 1/5 size. 大比例真係好吸引. 取材自漫畫其中一幕. 十大之一.

zoids 女 figure - 唯一特別係太陽鏡可掛泳衣上. 不過好平買入.

G TASTE - 更差勁的POSE. 又多衣服. 如果唔係一SET次過買. 佢都好難有CHANCE係我DISPLAY櫃出現.

南野七海 - 特價貨入手. 其實佢係無露點, 不過為免比DELETE. 都係COVER左好D.

BIBLE BLACK - 意識比較大膽. 不過如果唔脫其實仲好睇.