Toysdaily 玩具日報

[詢問]自學頭雕????

我想問各位師兄,如果想自學整頭雕,材料、工具及教學可以在甚麼地方買到!唔該大家!!

OT:  If I want some Master to 雕 my head (1/6 and SIC size), what can I do? :77I
原帖由 Douglas.M.Saint 於 25-6-2009 05:59 PM 發表
OT:  If I want some Master to 雕 my head (1/6 and SIC size), what can I do? :77I

:cool:就黎喇~~~
原帖由 太歲 於 27-6-2009 06:20 PM 發表

:cool:就黎喇~~~

Really.......................???  Don't trick me Dio~~~~~~~~~~~~~~ :D :shy: :handshake: :$ :shiny: :love: :46:
原帖由 wkchin 於 25-6-2009 04:46 PM 發表
我想問各位師兄,如果想自學整頭雕,材料、工具及教學可以在甚麼地方買到!唔該大家!!

買材料既地方。
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-62229-1-1.html

自學最好買一D關於正統雕塑既書做參考。
我想問有一張皮膚質感貼紙,係邊有得買?旺角可以買到嗎?同名稱是甚麼?因為我自己整梗頭雕,但欠缺質感,可以幫到我嗎?以下皮膚質感貼紙轉貼別人圖片!有人可以解答嗎?
原帖由 wkchin 於 5-7-2009 12:03 AM 發表
我想問有一張皮膚質感貼紙,係邊有得買?旺角可以買到嗎?同名稱是甚麼?因為我自己整梗頭雕,但欠缺質感,可以幫到我嗎?以下皮膚質感貼紙轉貼別人圖片!有人可以解答嗎?http://i721.photobucket.com/albums/ww211 ...

皮膚質感貼紙呢個唔太清楚......
你去旺角中南睇下或者其他美術鋪到睇睇佢賣紙個位置有無你想要既紙。
如果你搵到可以post出黎介紹比大家嘛?麻煩晒~~:64:
一般雕頭都係就咁用工具做質感。
可以用牙擦、畫筆、雕刀、皮布、沙紙、棉花棒.....其實可以試試邊種出黎效果係你最想要。