Toysdaily 玩具日報

查看: 5546|回復: 23

想送香水俾女性朋友生日,想大大(尤其女性)俾d意見或介紹

想送香水俾女性朋友生日,
自己想買Chanel no.5,
朋友介紹Hermes Kelly,
想大大(尤其女性)俾d意見或介紹
:64: :64::64:
原帖由 老天尊 於 17-6-2009 08:53 AM 發表 想送香水俾女性朋友生日,自己想買Chanel no.5,朋友介紹Hermes Kelly,想大大(尤其女性)俾d意見或介紹 :64: :64::64:

雖然我唔係女性, 但係都講幾句....
香水真係唔可以亂買, 唔係牌子問題, 一陣隻味唔合心意真係唔知用定唔用...
較年輕 / 活潑的話通常都唔會喜歡太濃味的說...反之較為高貴和成熟的女性可能會喜歡較與眾不同,
先定一定想買哪一種感覺
Chanel no.5 就係一種比較濃, 高貴
Hermes Kelly唔知, Hermes Eau des Merveilles會清香一點
Marc Jacob Daisy比較清新活潑
Comme des Garcons 2 比較中性
...等等

千其唔好因為某某牌子而買...:64::64:
:67: 我鐘意女仔噴生果味既香水
原帖由 大舊金 於 17-6-2009 10:01 AM 發表

由其係芒果味:he:
要睇大大女友鐘意咩味香水woo:) ~~~一陣唔like隻味既話...乜牌子都無用:(
原帖由 小魚魚 於 17-6-2009 10:30 AM 發表
要睇大大女友鐘意咩味香水woo:) ~~~一陣唔like隻味既話...乜牌子都無用:(

:( 佢話女性朋友喎,阿魚姐
:p 好似你果日追住d味去買呀嘛
戒指同香水,買禮物大忌 :77:
原帖由 基拉 於 17-6-2009 10:31 AM 發表

:( 佢話女性朋友喎,阿魚姐
:p 好似你果日追住d味去買呀嘛

係woo...以為係女友添:x :x ~~
我今日噴左嗰支呀, 好香:x :x ~~~
我本身對HERMES香水有D研究, 比較大路多人鐘意應該係"尼羅河",
比較清香, 啱少女.
KELLY比較女人少少.
我女朋友好多HERMES嘅香水, 都係我送:unhappy:
原帖由 大舊金 於 17-6-2009 10:01 AM 發表

榴槤味      :DD:DD
十分多謝大家寶貴意見或介紹,我會詳加考慮:64: :64: :64:
原帖由 鈴奈 於 17-6-2009 16:04 發表

榴槤味      :DD:DD

:love: 你噴完比我聞下

原帖由 路人丙 於 17-6-2009 10:26 AM 發表

由其係芒果味:he:

榴槤味仲正:D
睇你咩心態送啦!
普通朋友>>>是但啦,唔係送"殺媽死"就得啦!
好朋友(純友誼)>>>依家天時暑熱,送支清新D好D,唔洗太濃(最緊要係大支裝:36: )
心儀對象>>>細支裝(方便突然拎出黎),唔洗包,等到得你2個獨處先拎出黎,跟手仲開埋噴落佢隻手度(手好喇),之後拎起佢隻手聞一下,再講:"呢隻味我揀左好耐,真係好襯你":67:
以上純粹攪笑,俾條女打唔好怪我:35:

原帖由 yabuki_joe 於 18-6-2009 12:23 AM 發表
睇你咩心態送啦!
普通朋友>>>是但啦,唔係送"殺媽死"就得啦!
好朋友(純友誼)>>>依家天時暑熱,送支清新D好D,唔洗太濃(最緊要係大支裝:36: )
心儀對象>>>細支裝(方便突然拎出黎),唔洗包,等到得你2個獨處先拎出黎,跟手 ...

心儀對象>>>細支裝(方便突然拎出黎),唔洗包,等到得你2個獨處先拎出黎,跟手仲開埋噴落佢隻手度(手好喇),之後拎起佢隻手聞一下,再講:"呢隻味我揀左好耐,真係好襯你"
係喎:35: ,不過你有冇試過先:?