Toysdaily 玩具日報

查看: 17701|回復: 26

HG 1:100 GN-003 Gundam KYRIOS =全相片更新=

終於齊曬人了:59:

好多位要磨薄,磨尖,要補夾口,分件o既位都奇多.....:70:
今次o係d窩釘位,上了紅色及綠色,
希望會似飛機上o既指揮燈..

其餘3三小強的連結:
Gundam EXIA : http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=90526

Gundam VIRTUE : http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=85724

Gundam DYNAMES : http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=97070

我個BLOG
http://hk.myblog.yahoo.com/chosen-model/

相關帖子

:handshake: 好正呀! :71:
:71: :handshake:
nice work!!:handshake:
呢幾張相o既色調係
以更接近實物為原則,而再TUNE過的
由其kyrios 之前幾張相影出來後,都出現嚴重偏紅問題

經tune過之後,而家應該好多了,更加接近實物了:43:

GN - 001 Gundam Exia

GN - 002 Gundam Dynames

GN - 003 Gundam Kyrios

GN - 004 Gundam Virtue

唔知點解,覺得隻kyiros肩上個d紅色點點同綠色點點唔係咁好睇。(只係個人意見)
那些加上去的小原點套件
真的很有效果
整個作品都活潑起來

很好看的作品  :71:
超正~~~~!!!!

我都邁進齊人之路:45:
very nice workmanship, i like the detail you added:handshake:
原帖由 DomiNic 於 16-6-2009 13:35 發表
超正~~~~!!!!

我都邁進齊人之路:45:

那就可以享齊人之福了:34:
窩釘位好似多得有D唔自然, 但上色功夫同水貼都唔錯!!!!!:71:
個人認為如果為左複雜而複雜會畫蛇添足...............
原帖由 kenso23 於 16-6-2009 23:42 發表
窩釘位好似多得有D唔自然, 但上色功夫同水貼都唔錯!!!!!:71:
個人認為如果為左複雜而複雜會畫蛇添足...............

多得有d唔自然?咁點先為之自然?虛心受教之

為左複雜而複雜會畫蛇添足<---你呢d咪犀利lor~連我諗乜,你都估到曬:71:

本人真係好想睇下大大的大作,偷返一兩下師,都應該終身受用
原帖由 lunacy 於 16-6-2009 11:17 PM 發表

那就可以享齊人之福了:34:

我而家先砌緊exia....

隻肥仔德連買都未買...:80: :80:
原帖由 DomiNic 於 17-6-2009 01:24 發表

我而家先砌緊exia....

隻肥仔德連買都未買...:80: :80:

exia唔難搞

肥仔德一定要快d砌
4隻入面佢出得最靚
加油
我想知你的水貼是自製還是盒野包架???

我無砌過00既1/100....唔係好知....:56: