Toysdaily 玩具日報

超合金魂 GX-04S 宇宙之王者套裝 6月再販: 一問

等............
頭像被屏蔽
原帖由 bad-aries 於 9-6-2009 10:46 AM 發表
可能有D鋪要硬食哩次再版貨結果要蝕讓都唔定.  :67:

今時今日, 硬食呢招已經無效, 仲會有反效果, 所以瑞記都冇用好耐, 尤其呢D唔平的商品, 更加唔會, 最多只會賤價成批畀晒一個戶口
原帖由 redfish 於 9-6-2009 02:18 PM 發表

今時今日, 硬食呢招已經無效, 仲會有反效果, 所以瑞記都冇用好耐, 尤其呢D唔平的商品, 更加唔會, 最多只會賤價成批畀晒一個戶口

呢個又係一個自尋死路的做法.:68: ,左右手批發.....一的道義都冇.遲早滅亡.
頭像被屏蔽
原帖由 bad-aries 於 10-6-2009 02:22 PM 發表

何解會無效?

以前就話死貨跟好貨一齊批逼鋪食, 但現在瑞記已經沒有什麼獨市好貨, 可以吸引到鋪家幫手食死貨, 強行落死貨, 只會全批退返轉頭, 因為冇落的貨, 鋪家已經懂得唔收, 寧可全批退回, 都唔食死貨

需知瑞記批畀街鋪, 何止11XX, 佢d超合金魂, 隻隻批價都過65算, 根本冇得做, 生意已經唔好, 仲要幫手蝕錢?咪傻啦!

頭像被屏蔽
原帖由 bad-aries 於 11-6-2009 03:50 PM 發表

咁瑞記佢地會唔會退返D死貨比笨大呢?

做得代理, 硬食是義務

所以一係開倉平價走, 一係賤賣畀其中一個大客(呢D貨一般細鋪食唔起的)

頭像被屏蔽
原帖由 redfish 於 10-6-2009 14:36 發表

以前就話死貨跟好貨一齊批逼鋪食, 但現在瑞記已經沒有什麼獨市好貨, 可以吸引到鋪家幫手食死貨, 強行落死貨, 只會全批退返轉頭, 因為冇落的貨, 鋪家已經懂得唔收, 寧可全批退回, 都唔食死貨

需知瑞記批畀街鋪 ...

小戶已經冇畀人再渣壓既空間,以前好景D都同你頂少少,
反正另有路徑入貨,真係情願乜都唔賣都唔食死貨.
呢個講法有冇錯?
期待呢set野~~補完計劃中既重點item:35:
嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿嘿
GX-04S 宇宙之王者套裝 Must buy item, i'm lucky got one :71:
原帖由 hehemimi 於 8-6-2009 07:57 發表
16樓有二手:43:有興趣打去問問...

仲買二手,再販囉喎…:?
頭像被屏蔽
今日一入日版! 多謝各位!:p