Toysdaily 玩具日報

[原創][玩具改造]第十彈 -太寶郎(p4 加相Code Geass紅蓮弍式'Lancelot 亂入)

樓主真係TD實力偶像派高人!!
下隻係哥頓?:handshake:
原帖由 masterprince 於 1-6-2009 04:12 PM 發表
Tom兄絕對有心有力 , 下下拂拂聲 !!! :71:
小弟還未造回太保郎的武器 , 設計已有 , 但還未有空動手......:35:

小小建議: 紅色地方好像未上光油 , 及雙手未上銀色~ , 除此之外就非常完滿......:handshake:

期待老兄金屬版太寶郎的武器相早日出籠!至於上色方面,紅色我係專登用啞油去撞色(我自已都幾鐘意:p ),所以同設定有所不同。大大提議我會再諗諗,拳頭純粹懶惰,遲D會油返銀油!:shy:
原帖由 WalkerMachine 於 1-6-2009 09:19 PM 發表
樓主真係TD實力偶像派高人!!
下隻係哥頓?:handshake:

哥頓都係考慮之列:36: ,但一定唔係下隻(個隻都整好6、7成)。其實改造對象選擇的方向,現在都係以70s機械人為首選。話哂都係兒時最愛!由於市面產品又少,舊物貴到飛起、CMs唔生性、Bandai又開始玩翻抄、ES又好似只出Q版…只好自已係屋企慢慢改喇!:63:
勁~~~如果個身可以橫少少仲好~~~~:71:
頭像被屏蔽
:shiny: 大大你每次都比d驚喜我地,今次也不例外,強呀!!:love:
原帖由 黑色三連敗 於 2-6-2009 12:06 PM 發表
勁~~~如果個身可以橫少少仲好~~~~:71:

噢!冇辦法,因為個身係山口GR2,而肩膀位又係現成的東西,懶惰的我又冇加大自製…各位趣趣地收貨喇!:(
Lancelot (終極反骨仔•朱雀):你班(7)11話我知,邊到有Coke Zero?:78:
山口十兄弟:揾緊嘢呀!過主喇!:what:  

結果,憑住高超的射擊技巧!:!

強勁的格劍方式!:74:

壓倒性的速度同機動性!:61:

重可以放核彈!:50:

山口組只好投降!成班走哂!:59:

終於搞掂,出嚟透透氣先!:76:

R RRR邊個Call 我?

:? :?

喂!

:time: :time: :time: 嚇死人喇!

:* 朱雀:叫人駛唔駛隊咁大隻爪過嚟呀?

紅蓮二式•卡蓮:你揾可樂夠打到佢哋十個走哂喇。去七仔買Zero喇!

近期中左Geass( 一星期睇哂五十集的後遺症)所以係非常辛苦的情況下完成太寶郎。期間亦都入左兩隻Code Geass 機體:Lancelot同紅蓮。lancelot係 Mechanical Complete Model Code Geass Lancelot CONQUISTA 完成品,個人覺得非常值得推介比所有Code Geass Fans:比例造型同可動性都唔錯,佩件都好豐富。而駕駛廠居然可以成個拉出,令人驚喜。紅蓮弍式係Bandai 電導版。唔計水口位,夾口都唔算太跨張。隻電導紅色就十分喜歡。原本為透明橙部份,因小弟無法接受所以改為金色。出嚟效果亦都唔錯。遲d或者買埋隻Vincent 玩下。希望大家支持!

END
:77: :77: