Toysdaily 玩具日報

[原創][玩具改造]第十彈 -太寶郎(p4 加相Code Geass紅蓮弍式'Lancelot 亂入)

嘩!! 改得真係勁正喎!!!:71: :71:
原帖由 tom0083 於 25-5-2009 22:27 發表
今日想再同各位分享一下造作期間發生的小插曲。
而引起我整太寶郎最大原因,
係之前有大大用solfware整左隻假合金版出嚟
(我開頭都以為有咁嘅產品)
收尾當然知道世上係冇咁嘅產品喇。

...Sorry...令你誤會真係唔好意思勒...:he:

原帖由 人仔貓 於 26-5-2009 04:42 PM 發表

...Sorry...令你誤會真係唔好意思勒...:he:

哇! :time:原來係你! :Q

但,其實你整個張相對我都好有用,佩色我都係用佢!:he:
原帖由 ridge_v 於 26-5-2009 11:51 AM 發表
我有

這隻也很好參考

第一張比例較好。多謝幫忙。:77:
原帖由 Devil_Fudou 於 26-5-2009 12:03 PM 發表
嘩!! 改得真係勁正喎!!!:71: :71:

多謝支持!
:77:
原帖由 SARU 於 25-5-2009 10:08 AM 發表
用剩餘物資都砌到隻出黎,樓主真係堅:$

而家大家都講環保嘛!:58:
加武器相!
(有冇人知佢個武器叫乜名呀?我已經唔記得左喇!!):79:

灌注能量!:62: (發哂光?)

我…:52:

要…:52:

掟…:52:

死…:52:

你~~~~!:52:

高迪安:四圍亂掟!低你執唔番!:34: :34: :34:
太寶郎:我…實揾得翻嘅!:79:

:77: :77:
因為太寶郎"掟"唔見個武器,所以吹雞叫齊自改十兄弟出嚟一齊揾
一號:VF 11c
小評:第一隻自改山口,從始種下禍根!:@

二號:黃金俠
小評:景品改做,軟膠部份相當難處理!:49:

三號:Kingkitttan
小評:硬直模型改良版,特點係胸口牙齒開合位!:blame:

四號:大武士
小評:08年人氣合金代表,沒錢的我所製的代用品!:cool:

五號:大空保衛者
小評:首次使用磁石部件。唯一擁有變形能力的改造品!:!

六號:巨神 Gorg
小評:原身活動能力差劣,改造後意外地連樣都好埋,令人興奮!:^

七號:鐵甲萬能俠Z
小評:用新合金魂為藍本的改造品,表現不過不失!:78:

八號:大鐵牛
小評:史上製作時間最短的作品。由於樣子甜美,令人愛不釋手!:love:

九號:戰士高迪安
小評:市面甚少產品的兒時人氣角色。高瘦身形一改模型的肉酸形象!:46:

十號:太寶郎
小評:活用上面改品殘餘物資,最近期的作品!:43:

山口十人組幫手揾武器時…

???:你地班(7)11仔咪郁!
Cont...
勁呀
好勁:@
真係好惦!!!!:71: :71: :71: :71:
:71: :71: :71:

回覆 38# 的文章

強帖留名:love:
頭像被屏蔽
Tom兄絕對有心有力 , 下下拂拂聲 !!! :71:
小弟還未造回太保郎的武器 , 設計已有 , 但還未有空動手......:35:

小小建議: 紅色地方好像未上光油 , 及雙手未上銀色~ , 除此之外就非常完滿......:handshake:
GOOD AR>>>:71: :71: