Toysdaily 玩具日報

樓主: SOFTBANK_HAWKS

聖鬥士星矢 1986~永遠 所有星矢玩具中最貴且最稀有的一套...........夢幻逸品.

原帖由 mushroom 於 28-5-2009 04:26 PM 發表
有機會或有空間都要買返十二金大系,不過我會等日版復刻!

:65: 小女子曾經在荃灣見過日版十二金復刻版∼:36:
原帖由 J子 於 28-5-2009 10:51 PM 發表

:65: 小女子曾經在荃灣見過日版十二金復刻版∼:36:
你講的是黑版!我都見過,由$5000跌到2500,差少少買左///
原帖由 金牛座菲利 於 26-5-2009 12:43 PM 發表
說到騙子,倒是有的,台灣就有一個大系收藏家,他以不正當手法去賣大系。用自行倒模製的舊天馬耳仔配件當原裝貨(相片中分辨不出),再以高價出售,此人真不要得。

ICER(金牛座菲利)
老實講,你都唔係好得佢好多啦,你咪又係將盒假貨以高價的價錢賣給我,我唔睇呢個討論都唔知你賣俾我個盒野係假!!
一開返你賣俾我盒星矢出黎睇,同我盒日版根本唔同色,仲要大細都唔同!!!
做人做到你咁真係.....仲要做醫生,讀咁多書都冇用啦!!!
如果你唔俾返錢我,或者賠償我的捐失,我唔排除採取任何行動!!!
你自己話人不要得,你自己咪又係一樣,有口話人冇口話自己!
說到騙子點解又唔說說你自己呀!!!

回覆 123# 的文章

我相信是有點誤會,我賣比你個盒係真貨來的,盒假貨還在我朋友處,我可以同你去懷舊玩具店找專家檢證。
原帖由 金牛座菲利 於 29-5-2009 12:47 PM 發表
我相信是有點誤會,我賣比你個盒係真貨來的,盒假貨還在我朋友處,我可以同你去懷舊玩具店找專家檢證。

日前我於討論區中提到的金牛座菲利騙徒事件, 賣家已很快主動聯絡我, 事件原來是一場誤會, 並已得到解決。盒星矢玩具已拿了去懷舊玩具店被專家檢驗並已證實是如假包換既日版正貨, 我在此重申事件純粹一場誤會, 我亦向受影響的賣家說聲對不起, 各位亦可繼續安心向他購買貨品, 亦強烈推薦此負責任的賣家比各位星矢大系同好。
原帖由 團長 於 29-5-2009 11:02 PM 發表

日前我於討論區中提到的金牛座菲利騙徒事件, 賣家已很快主動聯絡我, 事件原來是一場誤會, 並已得到解決。盒星矢玩具已拿了去懷舊玩具店被專家檢驗並已證實是如假包換既日版正貨, 我在此重申事件純粹一場誤會, 我亦 ...
我建議你delete或修改之前的post....
原帖由 mushroom 於 28-5-2009 11:07 PM 發表
你講的是黑版!我都見過,由$5000跌到2500,差少少買左///

黑盒大系唔買好過買:o
原帖由 聖鬥士JACK 於 30-5-2009 02:15 AM 發表

黑盒大系唔買好過買:o
都好過港版...:78:
原帖由 mushroom 於 30-5-2009 02:18 AM 發表
都好過港版...:78:

好唔過,港版係爆電渡,黑盒係爆甲
除非你買黑盒大系係齋儲唔玩唔砌,係咁易砌落人偶度都好易碎
原帖由 團長 於 29-5-2009 11:02 PM 發表 日前我於討論區中提到的金牛座菲利騙徒事件, 賣家已很快主動聯絡我, 事件原來是一場誤會, 並已得到解決。盒星矢玩具已拿了去懷舊玩具店被專家檢驗並已證實是如假包換既日版正貨, 我在此重申事件純粹一場誤會, 我亦 ...

Thanks, 最緊要解決事件及你買得開心,祝你儘快完成儲齊大系。
原帖由 聖鬥士JACK 於 30-5-2009 03:50 AM 發表 好唔過,港版係爆電渡,黑盒係爆甲除非你買黑盒大系係齋儲唔玩唔砌,係咁易砌落人偶度都好易碎

真係不知道黑盒都會爆甲 :50:
原帖由 金牛座菲利 於 30-5-2009 09:10 AM 發表

真係不知道黑盒都會爆甲 :50:
不會吧,只係色水有點唔同,不過都靚過神話D色。
原帖由 mushroom 於 30-5-2009 09:35 AM 發表
不會吧,只係色水有點唔同,不過都靚過神話D色。

色就一DD,有D真係好金好新,有某D D色好似濃左..............
不過D合金成份好差.........真係好易碎................
而且佢唔係真係日版復刻,有D模都係重新起板............
原帖由 金牛座菲利 於 30-5-2009 09:10 AM 發表

真係不知道黑盒都會爆甲 :50:

只供收藏,千萬不要攞上手砌:oh:
原帖由 聖鬥士JACK 於 30-5-2009 10:06 AM 發表

色就一DD,有D真係好金好新,有某D D色好似濃左..............
不過D合金成份好差.........真係好易碎................
而且佢唔係真係日版復刻,有D模都係重新起板............
好彩無入...