Toysdaily 玩具日報

查看: 6045|回復: 21

伯明翰小隊,出發(三缺一版)

美莎:「緊急警報,發現祖拿達軍,伯明翰小隊請到 A2 戰區迎擊,準備出發」

輝:「了解」
MAX:「了解」

輝:「MAX,柿崎個衰仔呢﹖」

MAX:「個衰仔叫我地準備先,佢話食埋塊牛扒就到。」

輝:「衰仔成日都掛住食,做野又好似食左幾擔豬油咁慢吞吞,我無野驚,驚佢係戰場到有事咋﹗」
MAX:「大吉利事,唔好講埋D衰野,最緊要大家平安。」

輝:「大家都係兄弟,我都係唔想你地有事(口者)。唔好講咁多嘞,唔係大嬸又小鬼架嘞,我地先出發啦。」
MAX:「知道,隊長」

後記:

之前已經有 呂品器師兄 同 HATHAWAY 師兄 POST 過 VF-1A(MAX) 的靚相,所以不再獻醜了。

等下個月柿崎 TV 版出埋,再影全家幅,再見

最鍾意小隊 :shy: :D
原帖由 benbenben4213 於 24-4-2009 12:18 AM 發表
「緊急警報,發現祖拿達軍,伯明翰小隊請到 A2 戰區迎擊,準備出發」

http://farm4.static.flickr.com/3528/ ...
fast support !!:43:  like in story inside !!:shiny:  thx sharing !! SDF-1 will support u !! :71:
.............好正...... Max TV 版......:43:
好心急呀,快D出埋肥仔啦
當年麗的版好似叫「獵鷹小隊」過噃... :58:

小櫻上
原帖由 benbenben4213 於 24-4-2009 12:18 AM 發表
美莎:「緊急警報,發現祖拿達軍,伯明翰小隊請到 A2 戰區迎擊,準備出發」

http://farm4.static.flickr.com ...

支持大大! MAX 1A :71:
原帖由 小櫻 於 24-4-2009 00:37 發表
當年麗的版好似叫「獵鷹小隊」過噃... :58:

小櫻上

多謝小櫻指教,麗的版真的唔記得了
伯明翰小隊是台灣釋名來的
影得好靚:71: :71:
一條輝小隊的正式名稱為"VERMILLION" 或作"VERMILION". 即 硃紅色,取自一條輝戰鬥服及其戰機所用的紅色條紋。
原帖由 柿崎速雄 於 24-4-2009 01:30 發表
一條輝小隊的正式名稱為"VERMILLION" 或作"VERMILION". 即 硃紅色,取自一條輝戰鬥服及其戰機所用的紅色條紋。

多謝柿崎兄指教

P.S.柿崎兄,我個POST咁樣話係你,你唔會嬲架,係未(講笑咋)
原帖由 柿崎速雄 於 23-4-2009 11:30 AM 發表

柿崎速雄 big brother, long time no see!
原帖由 S20081997 於 24-4-2009 00:23 發表
fast support !!:43:  like in story inside !!:shiny:  thx sharing !! SDF-1 will support u !! :71:

ONE FOR ALL, ALL FOR ONE
THANK YOU SO MUCH
原帖由 benbenben4213 於 24-4-2009 02:01 AM 發表

ONE FOR ALL, ALL FOR ONE
THANK YOU SO MUCH

Yes !:!  Support hardworking SDF-1 Brother :71: .  
(By the way, why "steak"?  Is it some about Brothers' last gathering?)
點解食牛扒?
是根據TV版其中一隻改編的。