Toysdaily 玩具日報

聖衣神話天馬座天馬(The Lost Canvas)

原帖由 MAX 於 17-4-2009 03:39 AM 發表

我覺得BANDAI好大機會...用哩隻換個星矢頭,加頭盔...再轉返星矢隻色.....咁就出多隻舊天馬~~
我都覺得會
咁紫龍其他四子點算?佢地無在LC出場!
呢隻初代都唔好...
tv版星矢個樣先好... :)
原帖由 mushroom 於 17-4-2009 03:59 PM 發表
咁紫龍其他四子點算?佢地無在LC出場!
無 = 唔使出
反正剩係出LC版十二黃金同冥鬥士都已經足夠
好期待會出輝火:71:
原帖由 DiceK 於 17-4-2009 11:32 AM 發表
唔該D無睇過LOST CANVAS既會員唔好係唔係都話垃圾啦, 呢套野仲好睇過車田原版, 你估星矢G咩?

我支持呢隻天馬!

無左車田大叔, 你估有無聖鬥士呢, 無左聖鬥士, 你估手代木又有無得畫LC同天馬呢, 而你又有無得講呢句咁木末倒置既說話呢:ar:
如果無頭盔版送埋,
哩隻可以pass, 等舊青銅好過.:ar:
原帖由 滕井八雲 於 17-4-2009 16:45 發表

無左車田大叔, 你估有無聖鬥士呢, 無左聖鬥士, 你估手代木又有無得畫LC同天馬呢, 而你又有無得講呢句咁木末倒置既說話呢:ar:

So??  I think what you said there has nothing to do with the comment you quoted, so if he thinks the LC is better than the original series then he's wrong???  Even the LC isn't the original, so what???
頭像被屏蔽
原帖由 Lilith 於 17-4-2009 05:29 PM 發表

So??  I think what you said there has nothing to do with the comment you quoted, so if he thinks the LC is better than the original series then he's wrong???  Even the LC isn't the original, so wh ...

no, 我只係唔明, 點解佢地要無限抬高LC, 而去踩低原著, 佢地又唔諗下, 無左原著, 何來LC:o
重諗住動畫會執下漫畫版個樣,點知個樣無變,呢隻唔係限定的話多數在瞬之後出
原帖由 滕井八雲 於 17-4-2009 09:39 PM 發表 no, 我只係唔明, 點解佢地要無限抬高LC, 而去踩低原著, 佢地又唔諗下, 無左原著, 何來LC:o

:(咁冇原著當然就唔會有LC啦。

佢只係覺得LC好睇過原著、我唔覺佢有踩原著喎。

你係咪覺得因爲係原著所以唔可以去比較?:(
原帖由 滕井八雲 於 17-4-2009 05:39 PM 發表

no, 我只係唔明, 點解佢地要無限抬高LC, 而去踩低原著, 佢地又唔諗下, 無左原著, 何來LC:o
講真LC不可代替星矢,有一些感覺係LC沒有的,例如簡單直接。

LC好睇係因為佢針對星矢故事的弱點,例如冥界篇劇情大快,某些黃金太廢等等....令人以為LC好睇過星矢。

:71:
will 人馬冥衣 and 輝火 come out ler???....i wanna have one.......aahhhaa
哩隻完全冇期待:45: