Toysdaily 玩具日報

樓主: masterprince

<<< 借 殼 重 生---太保郎 >>>(完成) 22 April update@p7

頭像被屏蔽
原帖由 F-14 於 13-4-2009 04:30 PM 發表
:71: 超期待樓主的大作!:handshake:      樓主會否考慮股位加上適量護甲?:58:

小弟都有想過加些少護甲 , 不過因為會影響大脾的活動力所以不加了......
頭像被屏蔽
原帖由 人仔貓 於 13-4-2009 05:43 PM 發表
一睇唔似異形、恐龍三步曲、G.I.Joe等...就知改甚麼鳥...:he:

出黎效果有D &#38894;澤靖190X (Mazinger) 系列 feel 呢~

貓兄&#30494;係看穿哂小弟 , :35:
它真係好有&#38894;澤靖+佐籐的風格 , 所以和EX系放在一齊都應該會幾夾 !  :58:
原帖由 masterprince 於 13-4-2009 07:08 PM 發表

小弟都有想過加些少護甲 , 不過因為會影響大脾的活動力所以不加了......

I see.  How about a 稍為突出的"護陰"加強剛陽味?:!

頭像被屏蔽
今天給頭部上色 , 想了很久也決定不了眼部的造型應如何 , 所以便用了可替換式的設計 , 可由一片過的觀景器 , 替換成原著的雙目式 , 各位又較喜歡那一款呢 ?

我比較喜歡雙目式, 因為是靈魂所在, 但睇落又似乎欠了點什麼(殺氣?)...純粹個人感覺而已....

雙目���:handshake:
細部豐富,果然有另一種味道。我都要努力d搞搞我的山口改造!大大加油。
只要個頭同個樣保留到神粹,
其他身體部份就大慨似,已經好正喇!~
期待大大既完成品啊!~:$
原帖由 玩具Joe 於 14-4-2009 01:16 AM 發表
我比較喜歡雙目式, 因為是靈魂所在, 但睇落又似乎欠了點什麼(殺氣?)...純粹個人感覺而已....

X 2.  If possible, the eyes should be of a bit evil look.
加油呀,期待完成品
我認為有眼好d~~
頭像被屏蔽
用PS改過一個較兇的眼神 , 這個應該較適合..........:58:

回覆 42# 的文章

哩個掂~~!!!:71:

少少意見..嘗試眼同耳用唔同&#22021;金色...或者眼&#22021;金色上面油一層透明黃...效果可能會sharp d....

原帖由 MAX 於 14-4-2009 02:31 PM 發表
哩個掂~~!!!:71:

X 2 :71: .
原帖由 masterprince 於 14-4-2009 14:02 發表
用PS改過一個較兇的眼神 , 這個應該較適合..........:58:

:71: e個眼神good