Toysdaily 玩具日報

樓主: masterprince

<<< 借 殼 重 生---太保郎 >>>(完成) 22 April update@p7

:58: 期待期待
原帖由 WalkerMachine 於 10-4-2009 04:11 發表
請問有冇玩具原圖?
而家一睇已知係太保郎啦!:handshake:

「太保郎」只是該動畫和片中主角的名稱, 那機體好似是"太陽神俠"。
原帖由 masterprince 於 10-4-2009 02:28 AM 發表

:he:  ............:shy:

乜似咩? ?

一睇我就諗到佢...唔通會另有其人..?

原帖由 masterprince 於 10-4-2009 10:56 AM 發表
沒有影原本的相 , 借網圖一用:

可見原本已是件很高質數的玩具  !

佢真身都好正喎~~請問仲有冇機會,或如何可以入手呢...:handshake:

頭像被屏蔽

回覆 18# 的文章

上醫悲是個好辦法 , 小弟都是這樣弄回來的 , 不是太熱門的東西 , 一定重有 , Max兄都有興趣動手 ? :58:
頭像被屏蔽
噴了雙腳後 , 現在開始見到有些少效果 , 但看上去總覺得有點電影版Optimus Prime的影子 , 或許是配色接近的原因吧.............
接下來便是用筆上色的時間了 !

:76: 十足改自衝鋒21呀~
原帖由 masterprince 於 11-4-2009 08:39 PM 發表
上醫悲是個好辦法 , 小弟都是這樣弄回來的 , 不是太熱門的東西 , 一定重有 , Max兄都有興趣動手 ? :58:

thx~~等我去搵&#21523;先~~

我唔係要黎改太保郎...只係見佢本身都幾正...有d興趣~~
頭像被屏蔽
些少進度 , 大致上差對手及頭部未上油 ............

原帖由 masterprince 於 13-4-2009 03:45 AM 發表
些少進度 , 大致上差對手及頭部未上油 ............

:71: 已經見到非常接近o既外形啦~~
加油呀~!! 等睇完成品~!! :handshake:
支持!
但係樓主想改既係......:help:
頭像被屏蔽

回覆 25# 的文章

兩位版主己說中了............:58:
:71: 超期待樓主的大作!:handshake:      樓主會否考慮股位加上適量護甲?:58:
NFL robot!!
支持!!!!
一睇唔似異形、恐龍三步曲、G.I.Joe等...就知改甚麼鳥...:he:

出黎效果有D &#38894;澤靖190X (Mazinger) 系列 feel 呢~