Toysdaily 玩具日報

查看: 7421|回復: 34

聖鬥士故事--小小心声

其實聖鬥士本身題才極好,講星座同打鬥,十二星座人人都有自己既,但有冇人發覺其實除左十二宮星座,其他既星座真係有??阿波羅係神,其實神同人點打呀?我覺得故事既聖鬥士可以捉下賊,打下d犯罪組織,黑社會,或者冒險故事,在現實社會救下人都可以有好多故事題才,故事都冇交代過佢地點樣生活,揾錢!!!係咪雅典那抱起晒佢地.......
用神話來包裝先係吸引人之處嘛!:)如果好似大大所講的話不如睇龍虎門好過喇!:!
故事是不可用常理去解釋:shy:
捉賊同打犯罪組織, 黑社會, 呢樣我覺得無可能, 一個青銅仔一拳已經打冧一個人, 仲邊有故仔講呀?
故事舞台係現代, 都應該無乜可能有冒故事~~除非佢地去晒尋寶啦:):)
其實, 聽故唔好駁故, 咁樣先至有睇卡通片既樂趣丫嘛:love::love:
如果個個好似你咁諗, D漫畫家食得屎....漫畫...本身就係非現實
睇完你講o野都唔知講乜好
你係唔係好少睇漫畫o架???:?
"阿波羅係神,其實神同人點打呀?" 呢個"不可能"就係令聖鬥士咁受歡迎既原因.......畢竟是十多年前既作品....

若真的要與現比較, 聖鬥士既一拳可能就等於一個炮彈 ......"捉下賊,打下d犯罪組織,黑社會" 又變左太過容易既啦........小弟總之睇得過癮就得. 大志偉, 小志強冇衝力射球, 猛虎射球都唔好睇啦.....hoho..
haha~ 大大, 如果好似你咁講, 咁星矢就會變成港產劇情的了:o
星矢變港產漫畫劇情,阿水睇咩
.......聖鬥士可以捉下賊,打下d犯罪組織,黑社會......
甘咪好多個superman?!
其實好彩佢地都係自己圍內打吓咋, 出到現實打咪仲混亂仲誇張!
原文章由 滕井八雲 於 4-1-2007 05:22 PM 發表
捉賊同打犯罪組織, 黑社會, 呢樣我覺得無可能, 一個青銅仔一拳已經打冧一個人, 仲邊有故仔講呀?
故事舞台係現代, 都應該無乜可能有冒故事~~除非佢地去晒尋寶啦:):)
其實, 聽故唔好駁故, 咁樣先至有睇卡通 ...

仲有!!!!睇星矢,千其唔好知佢地班主角個年齡
原文章由 yueboy 於 4-1-2007 05:38 PM 發表

:DD:DD:DD
原文章由 yueboy 於 4-1-2007 05:38 PM 發表

但係, 最衰我買左本星矢大全, 知道晒佢地d年齡:no::no:
不過, 都係睇完唔記得果隻:DD:DD
如果閣下有睇過希臘又或者歐洲一帶o既神話, 相信唔會講得出 "阿波羅係神,其實神同人點打呀?" 呢句說話...

建議你去圖書館搵搵資料先...