Toysdaily 玩具日報

我認識的 " 帝皇萬能俠 "-----加少少相

點睇都係max個隻最正:43:
佢幾時先肯再販呀:help:
原帖由 ultimatekuuga 於 7-4-2009 10:55 PM 發表
比較喜歡這隻,因為身形好.

http:// ...
:shiny: 好正呀!係咪大膠黎架!介紹多D好嗎?唔該!:64:
我都好中意帝皇萬能俠 :handshake:
仲記得起初玩機戰個陣 就好中意鐵甲萬能俠 之後玩玩下就出理帝皇萬能俠
個陣真係覺得佢型到爆 特別係招fly拳同高熱火炎:$
之後去左搵佢d片睇 有一集叫帝皇萬能俠vs暗黑大將軍 個集野講d敵人幾勁
秒晒世界各地的正義機器人 差不多用左晒所有時間黎講
點知最後帝皇萬能俠出黎幾分鐘就秒晒敵人 包括埋暗黑大將軍:(
原帖由 323 於 8-4-2009 12:44 AM 發表
:shiny: 好正呀!係咪大膠黎架!介紹多D好嗎?唔該!:64:

11寸帝皇 F. 是膠模型 (不是硬膠); 要用切刀切和用膠水. .切零件時要小心,切錯就無. 活動能力不及超合金, 但是够高, 身形好, 腳比照片中長. 雕刻够 sharp. 有翼,無劍..
原帖由 ultimatekuuga 於 8-4-2009 12:57 PM 發表

11寸帝皇 F. 是膠模型 (不是硬膠); 要用切刀切和用膠水. .切零件時要小心,切錯就無. 活動能力不及超合金, 但是够高, 身形好, 腳比照片中長. 雕刻够 sharp. 有翼,無劍..
咁請問可以擺到幾多姿勢同埋仲有無機會搵到呢?謝謝!:64:
原帖由 323 於 8-4-2009 08:00 PM 發表
咁請問可以擺到幾多姿勢同埋仲有無機會搵到呢?謝謝!:64:

沒有關節,可以起手腳等,基本上得個企字.  好難再找到, 是好耐前的玩具模型, 已經停製.
原帖由 ckpole 於 8-4-2009 12:47 AM 發表
我都好中意帝皇萬能俠 :handshake:
仲記得起初玩機戰個陣 就好中意鐵甲萬能俠 之後玩玩下就出理帝皇萬能俠
個陣真係覺得佢型到爆 特別係招fly拳同高熱火炎:$
之後去左搵佢d片睇 有一集叫帝皇萬能俠vs暗黑大將軍 個 ...

得 45分鐘的 OVA, 太快收場. 不過,之前有套 7集的 OVA.
原帖由 ultimatekuuga 於 8-4-2009 11:02 PM 發表

得 45分鐘的 OVA, 太快收場. 不過,之前有套 7集的 OVA.

7 集OVA型爆:help: ..........
機戰有,我都一定升既帝皇萬能俠... :D   霸到爆
Yujin 帝皇萬能俠邊度有???:no:
原帖由 Oracle 於 6-4-2009 11:51 AM 發表
I have " 新世紀合金" too. But still thinking that the Max one is the best  :56:

Max one is a bit skinny and the joints of the arms look strange.新世紀合金 one is bigger and has the smashing punch which is the best gadget I have seen on super robot toys in recent years.

80 cm  

原帖由 ultimatekuuga 於 9-4-2009 09:49 PM 發表

呢隻其實我都幾鍾意,不過佢唔郁得仲好大隻....被逼放棄:die:
也苦借圖
呢隻我超想入,如果我屋企夠大我一定入.......睇真D....佢同MAX好似架!