Toysdaily 玩具日報

查看: 55455|回復: 50

我認識的 " 帝皇萬能俠 "-----加少少相

相信很多大大對帝皇萬能俠都唔會陌生,我自己亦很喜歡這角色,可惜我認識得佢遲,錯過左好多出色的帝皇產物,而家我將自己的少少收藏同大家分享,希望大家多多指教!

令我認識帝皇萬能俠,其實係山口式可動........佢令我留意到佢唔單只係萬能俠,而且係充滿霸氣的角色.......

Revoltech 016

及後更推出40周年會場限定版

全身用上金屬色再加上黑翼...

正常版用上黑翼都好殺食....

山口帝皇二人組

有了山口帝皇萬能俠之後,我先開始留意有關帝皇萬能俠的玩具,不久......可怕的事發生了........有一次行街,比我遇到佢..........

聰明的大大們.......我諗你地都估到我遇到邊個.....

MAX合金          帝皇萬能俠   

第一次在商場廚窗見到佢,我被佢的氣勢所震攝,仲即時中毒.......馬上就入店問價,老闆話「無貨好耐喇!有都要千幾!」結果一個月後成功入手.....不過都過千先入到......

MAX帝皇企台為玩具整體增加不少霸氣!

企台背面設計亦不馬夫......

沒有企台一樣咁有型!

真的會再版嗎?

其實在發現max帝皇至入手呢一個月裏面,我真係掙扎左好耐,因為真係好貴(到現在我最貴的玩具仍是他),而且帝皇合金不是MAX獨有的........

曾經有諗過買佢就不買MAX...........

新世紀合金      帝皇萬能俠

佢係我咁多帝皇萬能俠之中最重手的一隻(新世紀合金隻隻都咁重手),不過我唔鍾意佢手的設計,怪怪咁!所以我當時最後都入左MAX版,到最近我先買番佢咋!

加上翼後又實在大得離譜!

至於扭蛋盒蛋方面我就唔係全部有.....

Q版扭蛋......

企台蛋..........係同埋 " 真三一 " 一齊出架!

而我最愛的帝皇盒蛋,首選係Bandai呢款喇.......

除左原色外,仲有金屬色......別有一番風味!

除左合金同埋盒蛋外,其實仲有D正野.....

Yujin     帝皇萬能俠(吸塑版)
          吸塑包裝的Yujin帝皇萬能俠雖然可動性不高,但勝在外型殺食,而且仲可以..........

握握手.......同你做個好朋友.....

講開佢兩個有段古,不過留番我講真三一先同大家分享....

然後就係我覺得最有霸氣的帝皇萬能俠...............

Yujin      帝皇萬能俠(彩盒飛翼版)
                  點解我叫佢做 " 彩盒飛翼版 "呢?因為我見過 " 黑盒無飛翼版 " o羅!

取劍後胸部件可更換...

除左重量,可動性及質感都比合金強!

裝上飛翼.....
                     個人覺得他最有霸氣,最正!

Yujin      帝皇萬能俠 合照

小弟有的帝皇萬能俠收藏係得咁多喇!希望各位喜歡!亦希望大大們提供一下有關其它帝皇萬能俠玩具的資料給予小弟!感激萬分!最後送上幾幅合照!希望大家喜歡!謝謝收看!

決戰!暗黑大將軍!

老友借隻Yujin帝皇比我,好難得兩隻一齊合照!

最後來幅大合照

MAX帝皇??小弟到依家都未買到呀!!!!!:time: :time: :time: :time:
好多呢@@.....
我都係中2本身果隻多d....
但e隻都好帥氣~~
SR最爱帝皇……羡慕大大……我只有新世界合金……
我反而唔鐘意Max 版 手爭過長,只有5把刀殺食:ar:
:50: :50: :50: :handshake: :handshake: :handshake: 好正!好勁!......................好毒:70: :70: :70:
Pal, u are not alone.................... I must get MAX version if it re-issued again!  :D

p.s.  I only got both 2 Revotech vers. only....................... :(  U cool man!  :)
Yujin 帝皇萬能俠....... 我有 冇翼版.....!!
brother快D入埋隻四呎大膠啦…佢喺街度等你呀:75:
對帝皇無乜特別喜好,不過就覺得你影既相,越影越靚,柔和中滲出機械人既霸氣,正
I have " 新世紀合金" too. But still thinking that the Max one is the best  :56:
好型呀~~~~
好毒,好在都有兩隻山口帝皇......:36:
看來大大很喜歡帝皇萬能俠 bor~
Thanks for sharing.
I think someone might have a whole collection of Shin Getter 1 too  
They should be put together  :56: