Toysdaily 玩具日報

查看: 10490|回復: 42

有住豪宅,渣名車的玩具迷嗎?

如題, 有住豪宅 (e.g. 山頂,半山...etc) ,渣名車 (e.g. Benz, BMW, Ferrarei) 的玩具迷嗎?? 我知古天樂係. gum 呢個forum 有冇呢?? 只是好奇.:58:
因為覺得多數有錢人只係中意D貴價玩意, 車,女人,馬...etc....

其實, 玩具狂/迷比人一種宅男的感覺.....到底有冇D玩具迷係呢度 toysdaily有多方面興趣如SPORTS, ART, 著衫IN 又靚仔/女, 或是專業人士又有成就??:61:
我是 玩具/模型迷一名,又細到 aprox. 14 停左, 22再開始過.....如果有以上的人就可以推反我對 玩具狂/迷的負面感覺 la.......:55:

PS. 寫中文真係痛苦(to me only), 但打英文又99%少人回.....SO, 請各位要回下個post ar,寫左30分鐘 ga:70: .......so請各位分享下,比D意見!!!

Yes ! for sure! I knew one! :67:
he is f __king rich and he is 100% 玩具迷...:42:
少人回= =

唔係「小人」回
我不是, 但曾經和一位yahoo朋友買高達, 交收地點是他的 Mercedes Benz房車:71:
Anybody here who is exactly this kind of person? Don't be shy and show yourself:73:
原帖由 HoTin 於 31-3-2009 12:39 AM 發表
少人回= =

唔係「小人」回

Corrected. Sorry, I rarely write chinese. :79:
原帖由 regzzero 於 31-3-2009 12:41 AM 發表
我不是, 但曾經和一位yahoo朋友買高達, 交收地點是他的 Mercedes Benz房車:71:

Is he 宅男 feel??
I know there are accountants, lawyers and investment bankers who are also toys lovers!!:36:
原帖由 regzzero 於 31-3-2009 12:41 AM 發表

-口-咁型?!
原帖由 otaku 於 31-3-2009 12:47 AM 發表

Is he 宅男 feel??

我認的toylovers 好多都有十分好的人際關係網絡, 都不會忽視對工作和家人的責任.
有好些已有兒女.

社會上某種對宅男的定義(cf 最近的港男風波) 已不合世情. 不能一竹高打所有人.
正如有人打機科科A, 有人打機考第尾..... 個中原因要說千言萬語.....:55:

I know one!
古天樂 !

but he doesn't know me... :66:
恕小弟冒昧又悲觀

網上留個言, 灌個水   都話有 d 係真話吖
一問到家宅自身  全部都潛哂水啦  
試問點會有人如實相告? 就連係咪 "如實" 都唔知
呢個問題自有互聯網一日都已經存在

如果樓主要信靠不盡不實既網上留言去確立自己既價值觀 "推翻對玩具迷的負面感覺",
小弟實在不敢苟同
I'm really sorry 樓主, 小弟可能措詞好苛刻,
但樓主確實需要三思, 此 post 究竟發出為何?
為自己找信心嗎? 那自信的根基太薄弱了!
想"得個知字"嗎? 可以!
但究竟何 post 可信, 何 post 不可信?
又或樓主根本認為求証都唔需要既話, 咁究竟睇人地作既故仔意義何在?

樓主, 忠言逆耳, 想玩既話, 就玩吧! 想買既話, 就買吧! 何必找糖衣包裹著自己?
Having hobby is not a shame but a proud!
如果我曲解左樓主意思的話, 就當小弟多口吧! 我會自動消失! :67:
願 TD 所有大大找到自己引以為傲的價值!!
原帖由 ericlam1 於 31-3-2009 01:00 發表
我就係啦! :65:  我住山頂嘅,仲有幾層別墅放玩具 (同埋女人),
我架愛驅係今年嘅GTR,你揾我有咩事?

仲有我D friend 都好有,我地都一齊去日本掃吓貨架,使唔使介紹
d 你識? 有 d 單身 ...

哈哈哈...:34:

好凍:55:
頭像被屏蔽

唔係:67: