Toysdaily 玩具日報

侍合体果子 - 型到咁, 仲算係果子嗎?

D 戰隊果子真係越來越過火了!
咁既設計, 咁既造型! 點睇都已經超越晒果子玩具既層次啦!!
上次炎神大大大合體其實已經好滿意(G12出奇地夠力企, 另外散開4隻都好好玩)
今次侍合体連造型都兼顧了, 太好啦~:43:

雖然今次回歸返傳統合體方式
但手腳變型都幾別出心裁, 尤其欣賞條龍同獅子, 都幾估佢唔到!

講多無謂, 先去相!

玩得好開心呢~變完又拆, 拆完又變, 來來回回玩左好多次:34:
絕對係戰隊果子佳作之一

最可惜既係之後既合體有d 夾硬來(虎折神), 亦好明顯本體條腰唔會夠力負起成棚野
好希望最後既大合體有d 新意, 唔再係砌積木啦
上年炎神已經砌到夠了...

It is very good, but I'm just too busy to buy it today, hopefully I'll get it tomorrow:55:
It looks quite good.
Thanks for sharing.
可動同比例好似不錯:58:
之前因為佢好似獸拳果種合體打算唔入,
不過俾你毒到, 打算入住一set先:34:
我都買了,呢隻野油就好易油,因為唔多色之餘少地方要油,不過未打算砌,套片睇了5集暫時都唔太吸引,除了機械人外係d主角.....表情好生硬好冷漠(至少女角吸引唔倒我),唔知係因為套戲劇情5戰士未熟落,所以暫時係咁吧,另外機械人就因為最唔中意變回式神時個火字突起舊野,期待新機械人同大合體(應該有吧)

不過看完樓主的作品後有d改觀(只係機械人方面),突然間有少許衝動想砌...:47:
隻侍合體本身個DESIGN 接唔接受到就真係因人而異了
我個人對戰隊要求不會太高, 只要唔係太過份都可以
(連上隻炎神都覺得OK可見我要求有幾低:43: )

反而係身型比例同造型, 今隻果子真係拿捏得幾好
至少企起度感覺係"型"的
尤其睇過套片
應該會更認同佢同真人(?)比, 已經美化左好多

其實我成日覺得果子玩具咁出法好浪費, 始終D 膠料差又好快鬆
如果正正經經出模型, 賣貴些少我都會買的
雖然我都知無MARKET........:56:
心口有兩個"lon"o既?
原帖由 msz006_ver.ka 於 26-3-2009 09:33 AM 發表
心口有兩個"lon"o既?

遲D大合體/裝備用掛:he: