Toysdaily 玩具日報

查看: 6642|回復: 11

[玩具分享] 我的戰隊機械人果子食玩圖鑑 - 第一篇第四章

又o黎同大家分享一下我o既戰隊機械人果子食玩 .... 大家睇新一章之前, o黎分享過往o既圖鑑先:

我的戰隊機械人果子食玩圖鑑 - 序章
我的戰隊機械人果子食玩圖鑑 - 第一篇 (爆龍篇) 第一章 (爆連王)
我的戰隊機械人果子食玩圖鑑 - 第一篇 (爆龍篇) 第二章 (殺手龍王)
我的戰隊機械人果子食玩圖鑑 - 第一篇 (爆龍篇) 第三章 (四小爆龍)

今次連續爆龍篇o既戰隊機械人果子食玩...........

其實o係post序章之前, 我已經選定o左爆龍戰隊做我圖鑑第一篇o既主角 ... 而且出場次序亦一早定好o左 .... 所以其實o係上一章o既最後一幅圖, 我o係俾o左少少貼士大家 .... 暗示o左今章o既主角o係邊個 .... 乜話?! ... 唔記邊幅圖! ..... 唔緊要 ... 我post多一次 ... 去相 ...

爆龍們: 任務完成 ..... 散水!
小弟: 喂 ... 你o地去邊呀?! 唔好走呀 ... 爆龍篇未完o架!

睇完相同旁白後 ... 大家估到今章主角冇?! .... 仲未 ... 咁 .... 開故啦 ....

爆龍們: 大佬呀 ... #頸都要抖o下氣o架 ... 返基地抖o下得唔得?! ......
小弟: 係o既係o既 ... 咁 ... 今集o既主角就介紹一下你o地o既格納庫啦 .....

今次o既主角係爆龍o既格納庫 ... 佢同時亦都係一隻爆龍 ... 佢就係黑爆雷龍 ... 先睇睇個盒面先 ...

黑爆雷龍o既食玩係一盒過o既 .. 係港版 .... 不過盒面設計不論港版日版都係一樣 ... 睇到盒食玩o既盒面時o既第一個諗法係 ... 死啦 ... 有排油 ... 因為見到個素體真係有D失望 ... 不過一打開就真係有驚喜! D驚喜係乜 ... 唔講住 ... 去相先 .... 你O地睇完先再講 ....

睇完後 ..知唔知驚喜係乜?! ... 驚喜就係金色部份竟然係電鍍金色 .. 不過亦有個唔好O既地方 ... 就係如果上色錯O左 ... 一用洗油水就會連D電鍍金色都整走埋 ... 一開盒 .. 身體連四肢都已經砌好 ... 只係需要將頭頸同尾部插入身體就完成素體 ... 可動性係零 .. 唯一可以郁O既地方就係背部, 胸前同兩側O既格納倉庫 ....

好 ... 搵D爆龍O黎示範O下先 ....

嘩 ... 連D爆龍都可以放入黑爆雷龍入面 .. 咁依隻食玩未好大隻 ... 唔係 ... 因為黑爆雷龍附加四隻細O既四小爆龍 ... 今章O既第一及第二幅相中O既小爆龍就係佢O地 ....油佢O地O既時候真係幾吃力!

攞其中一隻小爆龍食玩同黑爆雷龍附加既小爆龍作SIZE比較 .......

依! ... 咁其餘3隻爆龍呢?! ... 佢O地唔係黑爆雷龍附加O既 ... 要額外買O架 ... 而且已經上好色 ...

好啦 ....  今次o既戰隊機械人食玩圖鑑就到此為止 .... 個人覺得黑爆雷龍雖然可動性極低 ... 不過係我POST過O既爆龍機體設計算中最好O既一隻 ...  等我又做少少評分先 .... 我用5分為滿分

機體外形:                :71:  X 4
機體可動性:             :71: X 1
盒面設計:                  :71: X 3
整體好玩度:              :71:   X 3
總分:                         :71:   X 2.75

多謝咁多位大大又咁耐心睇完今章O既戰隊機械人果子食玩圖鑑 ... 希望多D大大支持及批評 .... 第五章好快同大家見面 .....

THX...:71:
係好野!繼續!等你!:71:
我差d唔記得左佢,因為我冇買 :DD
e隻我冇買到
真係可惜

油得好精細,正呀:71:
我比:71: x5您!
多謝咁多位大大 .... 希望有多d大大支持!
原帖由 westtung 於 8-5-2008 11:58 AM 發表

你連果四條龍仔都油埋:@ :@ :@
利害:71: :71: :71:
我果4隻細無油...大大好勁~~

我d細龍仲差藍&黃就齊...
大大無買細既翼&劍龍咩?

回覆 10# 的文章

Good!!!
原帖由 翼風 於 9-5-2008 01:25 AM 發表
我果4隻細無油...大大好勁~~

我d細龍仲差藍&黃就齊...
大大無買細既翼&劍龍咩?

多謝:77:  ... 無買細既翼龍同劍龍 ...因為原本設定翼龍同劍龍唔會o係黑爆雷龍入面ma! :34: