Toysdaily 玩具日報

查看: 33699|回復: 49

扭蛋改造!磁力鐵甲人(金剛飛天鑽)+無敵巴拉達 (3月27日補相:新武器&廣告)

原本係數年前的盒蛋,但玩幾下之後d關節爛哂(@*$!###@@$:50: )。結果擺埋一邊冇理!:55:

近日在零件鋪揾到好嘢,重新令佢變成真真正正嘅'磁力'鐵甲人!去相!!
正面
肩部拉闊令手臂活動範圍加大,睇上去都大隻d:62:

側面

後面

加上磁力關節令佢成個重量感大增!:62:

重可以玩玩'供橋'

哂肌肉!

正經d,出招!

改造之後接地性亦好過以前,呢類Post都可以:62:

空中姿勢

飛腿!

整多腳:52:

招牌姿勢!

分手?

絕招(金剛飛天鑽)

同山口式高度比較,細隻好多。

原先想改成山口式(但細隻咁多)體積上唔多襯,而且冇銀色關節比我選擇。最終都係用磁石同鋼珠比較合適!
最後,加多張分解圖。

兒時至愛!但點可以得佢一個咁悶呢?一於揾多個'同特性'嘅朋友比佢!:76:

待續…

GOOD!:handshake:
原帖由 tom0083 於 16-3-2009 02:04 AM 發表
原本係數年前的盒蛋,但玩幾下之後d關節爛哂(@*$!###@@$:50: )。結果擺埋一邊冇理!:55:

?v=0

近日在零件鋪揾到好嘢,重新令佢 ...

估下先! 巴拉達? 定係陰陽電磁俠?
咁仲好玩呀!:)
神人也:50:
盒蛋...:50:
GOOD AH!! 仲REPLAINT!我睇第一張相,以為是新玩具合金!

改得很好!請問大大的磁石組件那裡買?

PUSH PUSH!!!:61: :61:
KOOL!!!!!!!
:@ MY 飛佛..... 請問d磁石座, 可以o係度搵呀!!!
大大好勁呀~
原帖由 davohnx 於 16-3-2009 11:26 AM 發表
GOOD AH!! 仲REPLAINT!我睇第一張相,以為是新玩具合金!

改得很好!請問大大的磁石組件那裡買?

PUSH PUSH!!!:61: :61:

磁石係鴨寮街街邊專買磁石鋪買的,一粒都有交易。唔同size 唔同價錢,我用個隻大size$3,細隻$1。
鋼珠係廣東道d'卑令'舖買,通常跟size買。因為我一次過買100粒兩種大細(之前買落,加埋好似$5X上下)
有興趣的網友可以自已去睇下。但提提各位大大,因為加左上去之後質感幾好(個人認為)但吸力夠唔夠就見人見智。我自已覺得僅僅合格。雖然磁石本身有'卑爸'位去配合鋼珠孤度,但始終要承托一定重量(尤其係指雙腿關節,d鋼珠都幾重)係有d免強。你地睇超合金魂新金剛飛天鑽就知喇!

勁過宜家,小改變,超大改善,我都有呢套山口式,不過金剛飛天鑽同你遇到同一命運,估唔到閣下小小創意反而更鐘於原著。
原帖由 xleo 於 16-3-2009 04:44 PM 發表
勁過宜家,小改變,超大改善,我都有呢套山口式,不過金剛飛天鑽同你遇到同一命運,估唔到閣下小小創意反而更鐘於原著。

不過講時講,佢原先的關節真係要數臭佢…一係超緊,跟手就斷埋;一係鬆哂冇力。乜鬼野QC呀!:* :* :*
原帖由 Mikehk@ 於 16-3-2009 03:35 AM 發表

估下先! 巴拉達? 定係陰陽電磁俠?

呵呵…遲d影埋相開估!:x :x