Toysdaily 玩具日報

查看: 19840|回復: 34

Monster Hunter 2G 盒蛋 part 2 (注意多相)

又到狩獵季節了 !:43:各位獵人強者準備了嗎? 
期待已久的雌火龍亞種來了 !! 

雌火龍(綠色不太明現) 

金火龍(造得唔錯的一隻)

雪山麒麟 

風翔龍(如有別色風化銅色就好了) 

金獅子(很兇呀) 

激昂金獅子(應是特別版吧) 

豬頭骨--桃毛獸&亞種

其實如果D附助支架用透明的話就會好好多 ! 有時真係唔明點解咁簡單的視覺效果都唔理. . . ..Anyway,  小弟是 Monster Hunter 粉絲,就算造功不是太精細,但都照入可也 !! 

各獵人大大請留個言看看玩具日報有多少人狩獵噢 ~ ! :43:

桃毛獸好討厭...前期至討厭嘅怪獸.........跳跳第一,佢第二......
:53: 天敵金獅子!多謝大大分享!小king上!
大大可能有一點弄錯
雌火龍 原種是綠色的
亞種才是紅色的 (櫻色) 櫻火龍~
最後是桃毛獸 不是沙獅子呢~~

但圖影得很美 多謝分享:71:
原帖由 table315 於 16-3-2009 04:28 AM 發表
桃毛獸好討厭...前期至討厭嘅怪獸.........跳跳第一,佢第二......

桃毛獸真係好樣衰....見都佢就反感:34:
雪山麒麟就正好多啦/\/\
:D :D
:D :D 出左啦?!?!?!?!
激昂金獅果張相好有feel!!! 令我諗起同佢死抨既日子:help:
原帖由 kennyto 於 16-3-2009 05:19 AM 發表
大大可能有一點弄錯
雌火龍 原種是綠色的
亞種才是紅色的 (櫻色) 櫻火龍~
最後是桃毛獸 不是沙獅子呢~~

但圖影得很美 多謝分享:71:

同意
明明呢3隻都係雄火龍
因為佢地背部都冇毛
但係點解會出左隻金色雄火龍架:70:
銀色先係雄火龍尼架嘛
仲有樓主尾個2隻豬頭骨係桃毛同桃毛亞種
唔係沙獅呀
沙獅唔同樣架
原帖由 Kuuga_iwsp 於 16-3-2009 01:11 AM 發表
小弟是 Monster Hunter 粉絲

....你這個粉絲....也太不算粉絲了吧
雌火龍原種, 亞種, 稀少種都分不清楚........
桃毛獸說成砂獅子....

p.s. 為啥沒有鋼龍"生锈版"
:67: 獵人留名

桃毛獸如果用落穴ko…會死剩個「紙筆」:p
豬頭骨--沙獅子

沙獅係雪獅既亞種, 呢雙桃毛獸wor..

回覆 8# 的文章

朋友 咁呢3隻又確實係雌火龍 唔係雄火黎架
樓主係將 原種同亞種 倒轉左je
你留意條尾 同埋 翼既花紋 同個頭 就係 雌火黎架喇~
你究竟係未fans黎架...搞錯曬wo你
FANS!!!?:70:
頭像被屏蔽