Toysdaily 玩具日報

樓主: DDDragonball

DX金毛獅王重建工程計劃完成!!(俺參上!!)

原帖由 DDDragonball 於 10-5-2009 03:34 PM 發表

強烈要求BANDAI馬上開發金毛獅王超合金魂版!發起一人一票,團結就是力量!

十卜! 因小弟一向喜歡合體機械人!

金毛師王絕對經典, Bandai 亦應該擁有其版權 (係電玩 "超級機械人大戰 GC" 已出過場), 推出合金魂應該係遲早問題!

唔知樓主下一個作品有冇機會係宇宙大帝呢?
原帖由 星矢fans才子輝 於 10-5-2009 17:26 發表
有無由獅子開大口那把火熖劍才十字斬?

我當年也想擁有的童年夢想,幾時合金魂bandai復生!????

so JEALOUS!:43:

the main point is the 火熖劍才十字斬.....but i dun have it........
原帖由 Englishman 於 10-5-2009 18:31 發表

十卜! 因小弟一向喜歡合體機械人!

金毛師王絕對經典, Bandai 亦應該擁有其版權 (係電玩 "超級機械人大戰 GC" 已出過場), 推出合金魂應該係遲早問題!

唔知樓主下一個作品有冇機會係宇宙大帝呢?

宇宙大帝.........i had the same idea.......but need to consider.
好惦!!!比十個叻比你!!!
:71: :71: :71: :71: :71: :71: :71: :71: :71: :71:
すごいですね!あなたは一番最強です!!!:71:
原帖由 dominic_siu 於 10-5-2009 20:30 發表
すごいですね!あなたは一番最強です!!!:71:

thank you, i hope the japanese can see this post......
以前細個姑媽送左隻金毛獅王比我,不過唔知咩問題硬係合唔到個機械人入獅身
到讀中三四的時候因為唔玩玩具,兼冇好好保存而因舊而掉了 (也因為地方關係)
(同時掉了的還有聖衣大系十二宮+新舊青銅五子+魔神英雄傳+魔動王模型)
現在想起都有點後悔莫及

睇到大大的POST勾起了許多回憶

因舊而掉了.......oh my god~
push~

Your are great!!

I do thing it can be develop a new business>>>renew old toys!!
原帖由 KEYMANGER 於 10-5-2009 22:46 發表
I do thing it can be develop a new business>>>renew old toys!!

yes, is my dream work after i get retried
原帖由 DDDragonball 於 10-5-2009 08:48 PM 發表
因舊而掉了.......oh my god~

都十幾年前的事了
那時沒有網絡,沒有皆旺/兆萬
因為真的沒有空間又唔再玩(沈迷打機多於玩具)阿媽說都甩晒色又有d斷手斷腳(那時真的拿來同細佬大戰的, 一人拎黃金一人拎星矢)
想起都覺得可惜
可能因為曾經擁有過,對新出的神話反而一直都冇買

看到大大可以合體的金毛獅王令小弟感慨起來呢
感動得想哭:79:
有心有力,恭喜樓主完成工程~ good job :71:
真的完成了!!!真有你的兩下子!:71: :71: :71: 接下來又是哪一套?:? :?