Toysdaily 玩具日報

樓主: DDDragonball

DX金毛獅王重建工程計劃完成!!(俺參上!!)

超感動!:$  金獅子確係三架機之中顏色最搶果隻. 另外自製十字貼紙亦整得好靚!
恭喜樓主又再次完成一件神級作品, 小弟真係大開眼界, 配服不已:71:
師兄!!!恭喜你呀 !!!!!!!!!好感動呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

回覆 121# 的文章

Is your 81777778 no really exist?? I do want to call U up to fix up my old one :34:  

:71: :71: :71:
:) 終於完成了, 正爆~~!!!
超正! :71: :71:
How did you restore the stickers? Or you re-created/printed the stickers by yourself? Amazing!!!
一如所料,正過原裝好多:73:
齋講color,就算SOC出獅王都可能冇咁靚!
原帖由 zodiacneo 於 9-5-2009 21:38 發表
How did you restore the stickers? Or you re-created/printed the stickers by yourself? Amazing!!!

yes, redraw in AI software then print out label
一直都有睇大大依個post , 終於完成la,好勁ar, 好靚仔曬
原帖由 vincent_ho_628 於 9-5-2009 22:15 發表
一直都有睇大大依個post , 終於完成la,好勁ar, 好靚仔曬

thank you
原帖由 WalkerMachine 於 9-5-2009 21:45 發表
一如所料,正過原裝好多:73:
齋講color,就算SOC出獅王都可能冇咁靚!

THANKS~hope Bandai can see this post and process new ver ASAP!
真係要講多句-----媽媽真的愛你:79: :79: :79:
:$ 獅王重生!
神人:79:
原來大大同我同年..呵呵...好感同身受大家小時候的經歷...好記得我喜歡玩模型的原因是一向來屋企人唔俾我買咁貴的玩具.. 當時見到的有錢仔(尤其搭校車美孚條line)那班...每年都一大盒一大盒咁落車, 然後就好串咁玩俾我地睇, 惦下就罵我地唔好搞佢的野..(心諗你唔俾人惦又唔好特登拿番來啦). 而我就手上拿著的cheap cheap模型, 就覺得好dry~~所以我就決心好想話俾人聽模型都可以好好玩架~~ 雖然我沒有大大咁神技..但因為呢個原因..我都好努力去做好每一盒模型..因為模型用個心去做完之後, 那份成功感同買盒完成品返來的感覺是完全不一樣的..所以搞到現在有時買的完成品返來, 都忍唔住要大執, 因為想做到每一年product經我手的都是獨一無二..~~~呵呵..