Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 歐美劇吹水區-Fringe大結局,多謝各位。(P.36權力遊戲第二季介紹)

D shapeshifters 都唔知係乜哩!
幾集都無推返呢個Post,不過睇完今集…不能無推。
劇情終於有大進展!

:$
好緊張…:43:走去搵下集預告…
結果…:angry:反檯呀!又等四個星期?你係咪路架FOX!
未睇今集勿按下面連結!
http://www.youtube.com/watch?v=eaWmFe7XraA
Agree, very slow and boring through.
好緊張…走去搵下集預告…
結果…反檯呀!又等四個星期?你係咪路架FOX!
未睇今集勿按下面連 ...
原罪 發表於 26-2-2012 02:40 AM

I can only say: bad ending?
Fringe is so confusing!!!  4 weeks to go .................
原罪 bro, watch "The Walking Dead" seaso ...
gt3ian 發表於 1-3-2012 12:12 AM

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-152611-110-1.html

恐怖題材去左呢度傾,我開呢區太冷清啦…:oh:

http://www.youtube.com/watch?v=S1Dlnrx__AQ
第二季將會係四月播
上一季因帝王Robert 被惡賊所害, 將會有好多人對王位虎視眈眈
新一季, 新時代, 新勢力, 係時候介紹吓啦!!

Stannis Baratheon
Robert 次弟.  一直埋怨不受Robert 重用, 反而重用Eddark 及Jon Arryn.  Robert 死後深信自己才是王位繼承者, 而侄子Joffrey 係Cersei 亂論所誕下嘅孽種
要形容三兄弟, 當年由細認識嘅一位鐵匠就作呢個比喻
"Robert係真正的鋼.  Stannis係純鐵, 強硬及強壯, 但就非常脆.  佢唔會屈服, 只會斷(即寧死不屈).  Renly 係銅, 漂亮, 但得嗰樣."

Stannis 同對比, 非常嚴苛, 對規則非常執著.  比Tywin 更甚....., 不會露出笑容

Melisandre
紅髮, 紅色頸鍊, 紅眼, 紅衣服, Melisandre 係光火神 R'hllor 嘅女祭司.  Melisandre 相信Stannis 係火神嘅使者.
但領土原本係信七神教, 所以手下嘅臣民分為兩個唔同教派, 某部份抗拒呢個新嘅宗教.

Stannis 及Melisandre.

Davos Seaworth
原本係一位走私犯, 但後來被升為騎士, 外號Onion Knight.
係Stannis對規則非常嚴厲嘅最好example.  雖然Davos 當年幫Stannis 帶罪立功, 但Stannis依然照樣執法, 切去Davos 左手所有手指第一節嘅指尖。.  Davos 從此將指頭放入小袋, 掛在頸上成為lucky charm....
對忠心不二, 但不滿新宗教所帶來嘅.......改革

Renly幼弟.  其實第一季已經出過.  或許好似細路仔玩泥沙, 都要同兄長,Joffrey, 及Robb Stark 爭王位.

Brienne of Tarth
擁有高大身型嘅女劍士。  醜陋, 但鐘情Renly 更成為其Rainbow Guard護衛.
為人忠心, 但將會蒙受極大嘅屈辱......

Loras Tyrell, Knight of Flowers
第一季已經出過, 美男子一名, 令Sansa Stark心動.
其妹妹成為Renly 妻子, 自然地成為Rainbow Guard護衛
但呢位劍士, 絕對唔會成為一位好丈夫.................(相信睇完第一季都知有咩問題啦)

Theon Greyjoy
喺兒子當中, 還記得呢個嬉皮笑臉嘅鹹濕仔嗎?
Again, 第一季已經出過, 但我留番呢篇先講.
當年, 來自 Iron Islands 嘅Greyjoy 家向發動叛亂.  當Robert 收服了Iron Island, Greyjoy 家幼子Theon 成為嘅人質兼學童.
夾係兩家之間嘅, Theon會有咩決定呢??
第二季將會係四月播
上一季因帝王Robert 被惡賊所害, 將會有好多人對王位虎視眈眈
新一季, 新時代 ...
Duraxyll 發表於 1-3-2012 11:45 AM

:$你既權力遊戲介紹返黎啦!
正呀!
陰魂不散 mode

原罪兄快看小說:75:
陰魂不散 mode

原罪兄快看小說
toycoffe 發表於 21-3-2012 10:46 AM

頂你呀!追數追到過黎!欠左你架?:74:(其實我不知幾開心:35:)
    http://www.youtube.com/watch?v=qzVSchaagNg&feature=youtu.be
貼權力遊戲第二季既最新預告片致謝先:43:
1/4愚人節回歸~
今晚會有新一集Fringe啦!(美國係咪播左啦?)
各位記得留意!
今集反白內容:
今集睇完…好幾困惑…:?
究竟係解左迷定係俾個新既迷題?
點樣呢個就係原本既世界?
呢個係無peter歷史既平行世界…(為免太亂,我稱呼頭三季既係「原AB世界」,現在既係「新AB世界」。
A係藍色片頭既世界,B係紅色片頭既世界…第三季結局…開動機械,peter去左灰色既未來世界…知道結局係毀滅,
為左阻止最壞發展,佢去左將AB世界結合…結果就出現第四季呢個無peter存在過既「新AB世界」)
咁…
新AB世界又點會係原AB世界呢?
定係我既設想係錯…
世界只有分A/B,一結合,就會變成「新AB」(呢一個無peter歷史既世界)
根本唔存在可以擁有peter歷史既「原AB」呢?

現在,peter出現左…「新AB」開始出現問題,其實係唯一問題。小O既轉變…
咁如果觀察者既言論係表面咁既解釋…

呢個就係「原AB」…

咁…係咪會成個世界都慢慢會變呢?
總之…我開始越黎越唔明…
不過今集拍得好sad…感覺唔錯…
自從lost結局一大堆迷都冇解過之後,
已經覺得睇劇唔駛太有理據去睇~!!{:3_140:}
咁光頭佬佢話睇過好多結局都係一樣~!
係同一個世界o既結局定係唔同世界o既結局先~!?{:2_121:}
其實到目前為止我仲好鍾意依套劇,佢唔太爛已經收哂貨~!!:43: