Toysdaily 玩具日報

查看: 6484|回復: 16

訂玻璃櫃奇遇記

今日去左 e-max 5~6 /F 訂完玩具櫃返黎啦~
笑死我同td 另一個朋友--呀榕 !

問左 4 間 , 頭 3 間都唔得 ~
第 1 間雖然好好傾 , 而且其實一開始就想搵呢間做 , 但估唔到佢比我o既 offer 開價好高, 要 $ 7800
第 2 間 , 直頭話唔敢落我 order , 佢話唔敢做 ! 佢話唔知要整欄幾多個成品先可以安全比到我 !
第 3 間 d sales 態度好冇誠意 ~ 就好似覺得我唔係黎真咁 ~
          連圖都唔睇下我果個 , 又未知我想點就求其開個價比我 ...差
第 4 間 , 傾左陣終於都落左訂 , 因為佢滿足到我要求 !
:? 中間全玻璃...?好似危險d喎......
:78: 最後都攪掂就好~~!!
原帖由 貨車仔 於 21-2-2009 11:43 PM 發表
:? 中間全玻璃...?好似危險d喎......

呢個我都知 ~
最後改左 ~ 用全玻璃製 ~ 上下噴左白色矣而
原帖由 華偉度諾艾德嘉 於 22-2-2009 12:20 AM 發表

呢個我都知 ~
:( 可能自己做依行....
我同第2間咁睇法.....:64:
原帖由 貨車仔 於 22-2-2009 12:24 AM 發表
:( 可能自己做依行....
我同第2間咁睇法.....:64:

原來是這樣 ~ 但只少佢冇好似第 4 間咁 , 提返 d 意見比我
叫我點改 , 點樣可以保留我想要o既 design 特色 , 但又減低風險
第 2 間只係同我講 , 唔好意思 , 我公司唔敢接你呢張 order ....
真係果刻令我留汗 ~
(唔係讀咁多書 , 出黎做 design 比返少少 pro d d o既意見我去盡量接我 order 黎做都識呀 )
原帖由 華偉度諾艾德嘉 於 22-2-2009 12:51 AM 發表

原來是這樣 ~ 但只少佢冇好似第 4 間咁 , 提返 d 意見比我
叫我點改 , 點樣可以保留我想要o既 design 特色 , 但又減低風險
第 2 間只係同我講 , 唔好意思 , 我公司唔敢接你呢張 order ....
真係果刻令我留汗 ~
...

咁不如你講下你 design 有咩特式...
原帖由 玩具 於 22-2-2009 01:04 AM 發表

咁不如你講下你 design 有咩特式...

應該係4層櫃, 但係度門只係中間2層用玻璃, 頂同底係實色門

但成度門只要中間玻璃, d玻璃好受力

唔知有冇講錯@@?
原帖由 華偉度諾艾德嘉 於 22-2-2009 12:20 AM 發表

呢個我都知 ~

玻璃上下噴白色??  想像唔到...
完成後貼個櫃上嚟分享啦
原帖由 七十二夜 於 22-2-2009 10:46 PM 發表

應該係4層櫃, 但係度門只係中間2層用玻璃, 頂同底係實色門

但成度門只要中間玻璃, d玻璃好受力

唔知有冇講錯@@?

所以改成 成塊玻璃, 玻璃上下部分噴漆, 留中間部份透明
原帖由 華偉度諾艾德嘉 於 22-2-2009 12:51 AM 發表

真係果刻令我留汗 ~
...

第2間個講法好正常
如果你第3層係用木 所有的”力”並唔係左手面的木可以抵受得
好自然就會將力傳去第後面同右手面的玻璃.............
其實唔比反意見都係正常......除非你已經決定比依單生意佢
個櫃今日到 , 好開心~
轉頭 post 相 !
原帖由 華偉度諾艾德嘉 於 17-3-2009 03:42 PM 發表
個櫃今日到 , 好開心~
轉頭 post 相 !

等你~~ :handshake:
個櫃咁整要幾錢 ?