Toysdaily 玩具日報

查看: 12161|回復: 11

我的EPOCH火車扭蛋

路軌及配件

車輛

P.S.1架500由於年代久遠所以甩左D色
P.S.2架紅色車頭為貨運列車,車卡連車頭合共10卡

另外,我仲有一D火車因為入左箱所以無影到相,所以我會係得閒既時候補番影相俾大家睇

Thanks for reading:77:

歡迎跟相討論

回覆 1# 的文章

Great collection!!! :71: 期待你的新相~~
原帖由 Q太郎 於 6-1-2009 10:06 PM 發表
Great collection!!! :71: 期待你的新相~~

EPOCH既火車蛋我都已經開始少入...
因為都唔見有地方入佢d新蛋...

回覆 3# 的文章

依家vivi shop有入新款的, 另外荃豐地庫有一間有一套套賣的~:73:
原帖由 Q太郎 於 6-1-2009 10:47 PM 發表
依家vivi shop有入新款的, 另外荃豐地庫有一間有一套套賣的~:73:

荃豐果間好似好耐都無入新貨
請問where is vivishop?
我又來post~
憑手頭上有限既路軌
重新砌左一次~

我特別喜歡d 縱橫交錯既路軌, 同d 火車交叉走過既感覺

遲下抽到新路軌又再砌過:43:

今次都有少少短片~
http://hk.youtube.com/watch?v=r66gpC6P6bE

http://hk.youtube.com/watch?v=TSXlfp71pCM

p.s. 山手線果set真係好正~
可惜已經過去~所以都係等將來果d 新車吧~
儲蛋追舊set實在太痛苦了:55:

再p.s.
原來我去開果間扭蛋店就係vivi shop
我記得vivi shop外奇趣都有入epoch蛋的
唔知有冇火車系列?
原帖由 yoshiki720 於 7-1-2009 01:27 AM 發表
請問where is vivishop?

荃灣,葵芳,mk等地
原帖由 L-U 於 7-1-2009 08:41 PM 發表
我又來post~
憑手頭上有限既路軌
重新砌左一次~

我特別喜歡d 縱橫交錯既路軌, 同d 火車交叉走過既感覺
http://i176.photobucket.com/album ...
呢個好好多....
我而家都搵緊仲有無其他地方賣epoch火車蛋
而且我儲火車蛋之餘仲會儲埋果套蛋既機頭紙
你真係好心機,如果係扭蛋,真係儲左好多和
原帖由 hawood 於 7-1-2009 10:52 PM 發表
你真係好心機,如果係扭蛋,真係儲左好多和

呢d係扭蛋黎
我都買左唔少...

回覆 7# 的文章

砌得幾好, 唔錯~ 肥趣我有時都有見有得扭y記和e記的火車的, 不過唔一定part part有~