Toysdaily 玩具日報

查看: 10465|回復: 12

又旧:The Next V3 @ BM RAH

蒙面超人The Next V3
其實背景就無咩好介紹,電影中出場唔過30分鍾。角色又無咩特別,都無咩好寫。早兩日已經睇左電影,覺得都幾無癮。如果你系當拉打片咁睇,就實失望。但好在導演一開始已經唔想你當距系拉打片,距將呢出戲嘅精華部份拍成左日式恐怖片∼唔系貶義黎,你真系當距系恐怖片咁睇會比較有趣。可能我細膽,睇完果晚臨訓前唔覺意諗起果只嘢,即時成個背後涼晒,起晒雞皮∼∼∼∼多就唔講了,無謂玩戲透,各位自己睇啦。之前一直無心機去影呢只,後尾睇完戲先拎翻只嘢出黎玩,越影越多。
講翻件玩具,其他唔講住,我諗最大問題就系大貨出黎個樣同宣傳相唔同,連主色都轉埋。左邊那個是宣傳相的那個黃綠色,開始時我覺得幾好睇。但發售後就發現變成深綠色,一開始真系唔多接受,好大整蠱。不過依家睇睇下又順眼左∼
講完只色,其實呢次BM交到功課的。做得幾細緻,而且QC好好,我暫未發現我呢只有任何問題。
個頭呢∼本來個設計就麻麻,宣傳相時眼細八字眉,俾我有種京劇醜角的感覺。但實物又好似唔多覺。如果下巴用翻銀色就好了,依家好鬼膠∼又拆唔落黎重油∼
腰帶做得好細緻,左邊仲有果支棒棒,但就拎唔到出黎。
背後Shocker標志。但睇到背後先發現其實件衫唔系好fit,背後完全不貼服的。但我的主旨是有前無後,由距。
呢前一共有4對手,算系多了,咁又有多D POSE玩下。
還好呢次不是用那個老土的V型手勢,咪先就搞笑了
新的這對手型真系好有型∼∼∼
條褲有足夠空間俾個BODY活動,Rider Kick輕易做到而不怕爆褲浪呢下好。以前玩1、2號好怕爆肽∼
新淨的三人。The Next1、2號就唔買了,新的系就系靚左,但同新淨的V3一齊又唔好襯,而且價錢都唔平。所以都系算了,咁樣我已經滿足。反正以後The Third\The Fourth......話唔定仲有新version,咪先又搞只V3戰損就頭癮了。
打下交先∼∼∼∼

不忘舊款,咁對比之下,對於無睇過舊V3的我來說,我梗系中意新果款啦,型咁多∼∼唔知以後的Riderman是如何的呢?
後記:平心而論素質幾唔錯的一款,但去到千五一只就真系唔值。同期的RAH來說,我中意舊1號ver.3.0多過距,不過呢D嘢講Feel嘅。我其實唔太希望距仲有續作,因為想慳D錢嘛。
另外,去年買的10月響鬼有問題退左去換,但到依家都未有,而且音訊全無,上月初同我講話系3月底可以換翻黎,依家4月底都黎了,仲話未有,離晒譜,足足半年!究竟咩回事?我知Blog友UG都有同樣情況。請問呢到有無知情者呢?
:71: :71:
Great report again!  :71: :71: :71:

After reading your post................ I remember that I haven't took pics with mine at all................... :ice:
下巴,用膠紙包邊就可以噴銀了.
V3 Hopper係拆到架,可能係畀吸住左,吹下熱風應該ok的,不過小心high花上面d絲印字.
great report:71:
好正既report, 謝!:71:

Old V3 & TheNextV3都睇過, 兩套片好難比較, 始終一套長篇, 一套一集過電影. 個人喜歡OldV3造型多d, 可能自己比較鍾意懷舊. 另外自己覺得OldV3頭正d, 可以俾到我蝗蟲既感覺, 尤其係個咀. TheNextV3個樣好似咩都細d咁, 造型只俾到我時代既感覺. 唔知樓主同大大們有冇同感.:58:
好正的相,support:shiny:
原帖由 天馬流星拳 於 6-1-2009 02:32 AM 發表
好正既report, 謝!:71:

Old V3 & TheNextV3都睇過, 兩套片好難比較, 始終一套長篇, 一套一集過電影. 個人喜歡OldV3造型多d, 可能自己比較鍾意懷舊. 另外自己覺得OldV3頭正d, 可以俾到我蝗蟲既感覺, 尤其係個咀.  ...

yes, 我都覺得舊V3正過新V3,硬係覺得新V3條眼紋令到V3眼神太憂鬱。另外,NEXT V3套衫確實幾型,但差在條腰帶太薄,好似想斷想斷咁!
我好同意ww7嘅講法:71:
V3不是蜻蜓嗎?:?
其實我覺得V型手形很有氣勢。
請問你隻V3同1號在那裡買到的呢?
:77: 以為咁舊既玩具自己會無心機睇, 但睇睇下又覺得講得好深入, 同D相好正 !
原帖由 rickyma_kk 於 6-1-2009 08:08 PM 發表
請問你隻V3同1號在那裡買到的呢?

唔系近期買嘎∼系一出即入的呢∼
依家只系回下帶咁∼:58: