Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: L-U

超無聊~~epoch火車扭蛋

原帖由 L-U 於 5-1-2009 07:55 PM 發表
我想問下~Y記火車係咪都係自己抽路軌的?
路軌問題令人好頭痛...尤其是我呢類唔係由頭玩起既
要起一代入面抽到夠用既路軌好有難度
我中左6SET曲軌(每SET8段)都抽唔到一SET直的...連基本形都好難砌呢...

同埋EPO ...

y記車既路軌通常會有埋中間車同車尾俾你
而且唔係套套蛋都有路軌抽
但係有個好處可以同湯馬士既火車蛋共用一款路軌
而家新款果d就唔知得唔得喇
之前未轉新路軌果d就可以共用
我諗我都係見到新車先抽
慢慢加長個路軌好了, 特登抽反而會抽唔到的:o

btw, epoch 火車另一好玩之處係d parts...(下圖為轉貼)

對扭蛋黎講好happy的...抽多左重複左反而會開心~
而家好想抽返山手線呢一part
但唔見了~:help:
原帖由 L-U 於 5-1-2009 12:03 AM 發表
實在太太太大意了
無聊地扭左一野...結果上引了XD

因為抽多左路軌可以係咁駁長...火車多左又可以駁長...又多配件玩..SO...

回個神來已經抽左一大堆-_-|||||

http://i471.photobucket.com/albums/rr80/lu_a ...

你果套應該都係近期出既.....
原帖由 L-U 於 6-1-2009 04:44 PM 發表
我諗我都係見到新車先抽
慢慢加長個路軌好了, 特登抽反而會抽唔到的:o

btw, epoch 火車另一好玩之處係d parts...(下圖為轉貼)
?v=0
對扭蛋黎講 ...

呢架我有.....
咁呢SET 山手線係咪已經搵唔返的??
我好想要D 車站同屋仔呢:43:
原帖由 L-U 於 6-1-2009 04:58 PM 發表
咁呢SET 山手線係咪已經搵唔返的??
我好想要D 車站同屋仔呢:43:

山手線已經絕左
除非有人割愛否則都幾難搵得番
我岩岩出左POST,你可以去睇下
車站應該有多出黎

原帖由 火車男 於 6-1-2009 04:34 PM 發表

y記車既路軌通常會有埋中間車同車尾俾你
而且唔係套套蛋都有路軌抽
但係有個好處可以同湯馬士既火車蛋共用一款路軌
而家新款果d就唔知得唔得喇
之前未轉新路軌果d就可以共用

就算係新路軌, 佢仲跟一塊橙色 adaptor, 可以同舊路軌駁得埋...
原帖由 aeug 於 6-1-2009 05:34 PM 發表

就算係新路軌, 佢仲跟一塊橙色 adaptor, 可以同舊路軌駁得埋...

係呀
至於顏色方面就睇佢果套蛋係咩主題
唔一定係橙色,如東京地鐵果套蛋
呢PART就係用灰色
原帖由 L-U 於 5-1-2009 12:03 AM 發表
實在太太太大意了
無聊地扭左一野...結果上引了XD

因為抽多左路軌可以係咁駁長...火車多左又可以駁長...又多配件玩..SO...

回個神來已經抽左一大堆-_-|||||

http://i471.photobucket.com/albums/rr80/lu_a ...

我幾LIKE最後果張
因為有車廠

回覆 20# 的文章

呢set山手線前一排我在荃豐地庫見過有一套賣, 不過唔知而家有冇? 你可以去看看~

回覆 12# 的文章

我都有儲yujin火車,
基本上yujin火車頭幾篇有d一隻蛋有直彎軌各兩條,
之後有幾篇就跟分叉軌..................