Toysdaily 玩具日報

查看: 41885|回復: 16

[玩具介紹] CLASSIC VS G1 HOUND獵犬之新生進化

CLASSIC VS G1 HOUND獵犬之新生進化
日版CLASSIC真是值得期待的
雖然貴美版幾十蚊(成30%)但質數真係高幾班
當你用美版HOUND同日版比較時就會明白美版D色有幾差....
記得獵犬以前都是一個幾熱的角色
因為吉普車當時來就真係好型的...(而家已經冇人再用了..)
到了今時今日既新版真係靚0左好多!!
車頭電鍍不再是老番式閃銀電鍍,用0左一隻近金屬色的
真實感高0左好多!!日版加0左黃色花紋當堂G1 FEEL返晒黎!!
2粒星星更是一絕,是美版不能比的....
武器是G1型的槍,很有親切感,不過改0左用手拿(可自行放回肩上扮G1)
整體變形感覺良好,座位變小腿很合理亦令外型更完美
不得不讚腳版加0左關節非常貼地!!
整體人形同車形都非常扎實,擺POST一流
如果要挑剔的話面相有D呆板..
附送既獵豹非常有趣(作為附件非常有份量呢)
可能而家既小朋友唔知佢變既係乜(錄音帶?MP3 DOWN咪得LAW....)
但0甘多年來真係冇出過新既錄音帶啦!!(SUPERLINK年代有出過音波六角柱體既激光鳥)
Titanium版激光鳥亦非常肉酸....
新既獵豹有多少少立體感(有D似響鬼CD變形呢)
但個人來說都係G1的最有感情啦!!
繼鐵皮之後又一CLASSIC傑作
希望之後既CLASSIC唔好REPAINT0甘多啦.....又Red Alert又SMOKESCREEN....一個模出第3隻啦
點買喎....:70:

This one must buy! G1 4live!
點解架車係博派, 個帶係狂派?
頭像被屏蔽
新版真係正好多 :shiny:
舊既狗仔好好多, 新版個隻已經唔係帶, 係個箱 :p
隻獵豹果然好正!:71:
e ... 舊版 G1 Hound 係唔係未番出過 ga ??? :50:
原帖由 guy_spider 於 4-1-2009 12:21 PM 發表
點解架車係博派, 個帶係狂派?

係law係law~
我都想知呀~
對老變d故事唔係咁熟:?
原帖由 Vince 於 5-1-2009 02:17 PM 發表
e ... 舊版 G1 Hound 係唔係未番出過 ga ??? :50:

collection出過:77:
如果個 back ground 係白色就好了, 會清楚好多, 因為隻狗本身已經係黑色.....
見証兩個世代既玩具演進~~
:71: :71: :71:
好正,好正,好正!!!請問日版Classic Hound個盒係點架小弟沒買過又想入。:shy:
classic 同 g1...2 隻都好正...不過後面行李架隻黑豹先至係最精彩的地方...
係law係law~
我都想知呀~
對老變d故事唔係咁熟
hei_01 發表於 5-1-2009 10:07 PM

好像有一集是豹變了錄音帶在車尾跟了獵太回博派基地的。