Toysdaily 玩具日報

[分享討論] SDF-1, The TD MACROSS Brotherhood

SDF模型! great presentation! {:1_377:}
Not my cup of tea...:73: but still macross...

VOLKS 2014 : 限定版 Dollfie Dream《MACROSS F》Ranka Lee用衣服套裝

請問有無邊位大大有"超時空要塞30周年典藏纪念藍光碟"請問d畫質得唔得手?小弟有d想買但又驚當年d質數.........只係曾睇過個http://www.youtube.com/watch?v=LYqyLmsIewQ  呢個當然得不過唔知其他係點, 其實呢斷片係咪就係响新TV版度cut 出嚟, 呢套TV版係咪即係由頭嚟過? 請指教:64:

路過者答: 呢段野只係由套BD bonus content再剪出黎, 原本係近年為彈珠機再製作嘅零星片段,套正常故事就係8幾年果時嘅原汁原味,從來都冇番畫過
thx brother{:1_220:}
Macross長谷有洋 發表於 3-11-2014 02:35 PM
Not my cup of tea... but still macross...

VOLKS 2014 : 限定版 Dollfie Dream《MACROSS F》Ranka ...

八魚幾,值得一入!

各位賽友師兄求助

好耐之前見過師兄d圖 有一種地台支架可托起架vf (1:60)戰機來影相個款係一個地台上有3條支架果種
我見好似好夠力 我想買來影相用

請問邊度有售?
{:1_376:}............ 死場

post 下舊野先
AJ 發表於 12-12-2014 10:50 PM
各位賽友師兄求助

好耐之前見過師兄d圖 有一種地台支架可托起架vf (1:60)戰機來影相個款係一個地台上有3 ...

我以前曾找過,香港應該只能在網上買到,其實他是有一個公司網頁的(抱歉我沒有那條Link),但我當年不知道有公司網頁,到了HLJ買了兩個,師兄可到HLJ找找,但價錢連運費真的是貴很多,而且時常也没貨,要下訂單給HLJ,之後HLJ再向那公司訂購,我來來回回用了半年才能收到貨!希望幫助到師兄!
mpp025 發表於 20-1-2015 04:58 PM
我以前曾找過,香港應該只能在網上買到,其實他是有一個公司網頁的(抱歉我沒有那條Link),但我當年不知 ...

謝謝你呀
咁知唔知件貨叫乜名? Thank you
AJ 發表於 20-1-2015 05:05 PM
謝謝你呀

我可能要稍後才能答你!抱歉!
AJ 發表於 20-1-2015 05:05 PM
謝謝你呀

找到了!在HLJ的名字是Adjustable FlightPose 6-Inch Display Stand!
但有尺寸的分的,要考慮需要什麼尺寸才好買呀!
mpp025 發表於 20-1-2015 05:19 PM
我可能要稍後才能答你!抱歉!

Thx晒
唔急ge

另外

我見市面有d用來夾住平板果d蛇架,幾夠力的,但如用來夾住戰機
我又怕會來花佢 所以最後冇買

那些我沒有用,也一樣擔心不夠力,但我見玩macross的師兄,除了用原本對應的原廠stand之外,只推薦這個,所以用這個會比較穩陣一點啊!
AJ 發表於 12-12-2014 10:50 PM
各位賽友師兄求助

好耐之前見過師兄d圖 有一種地台支架可托起架vf (1:60)戰機來影相個款係一個地台上有3 ...

http://flightpose.com/