Toysdaily 玩具日報

查看: 10695|回復: 17

林海峰設計 T shirt

一向都鍾意林海峰設計o既公仔及衫,難得仲有短袖 tee ,尋晚入手幾件,大大們有興趣冇?

講真:
商業垃圾 .
唔好怪我.
原帖由 laushing525 於 16-11-2008 12:52 AM 發表
講真:
商業垃圾 .
唔好怪我.

愛惡有兩面,我明的。:77:
麥記既熊啤啤換剩軟硬佢地設計既款,

反而其他歌手設計(唔靚)既換曬.........
:55: 係咪好貴架?
應該係掛佢名,再搵D散仔設計,都幾OK既
可能我對Tee print要求唔同,唔係話型同靚就上身
正如長毛尊重捷古華拉才穿他的大頭tee
我就對林狗講既野冇共鳴,甚至覺得可笑,所以不會著上身

可能我己經過左追趕潮流既年紀,呢D所謂名人,潮人Design既物件......其實咪又係利用個知名度黎賣貴D呃下人。

呢個係每個人必經既階段,無分對錯,但係在我黎講,呢D野真係得啖笑。
原帖由 laushing525 於 16-11-2008 12:52 AM 發表
講真:
商業垃圾 .
唔好怪我.

原帖由 pingpung 於 16-11-2008 01:33 PM 發表
可能我己經過左追趕潮流既年紀,呢D所謂名人,潮人Design既物件......其實咪又係利用個知名度黎賣貴D呃下人。

呢個係每個人必經既階段,無分對錯,但係在我黎講,呢D野真係得啖笑。

一撻筆跡上面加幾個dot就叫design,
林海峰真係「神」?
更奇怪o既係真係會有人追捧…
如果係無知盲目潮童都情有可原,
但作為一個心智成熟的大人未免有點那個。

「是但噏求其大合唱」悶到嘔泡,
一樣有人睇到開心拍手,
真係乜野人都有。
原帖由 太陽之牙 於 16-11-2008 04:09 PM 發表
一撻筆跡上面加幾個dot就叫design,
林海峰真係「神」?
更奇怪o既係真係會有人追捧…
如果係無知盲目潮童都情有可原,
但作為一個心智成熟的大人未免有點那個。

同追名牌一樣心態 je
我又無你地咁反感 , 因為 so far 我都未見過... 追軟硬野追到好似白痴咁 ge 人...
反而追名牌 ge 就多好多...
原帖由 玩具 於 16-11-2008 16:22 發表

同追名牌一樣心態 je
我又無你地咁反感 , 因為 so far 我都未見過... 追軟硬野追到好似白痴咁 ge 人...
反而追名牌 ge 就多好多...

著都冇乜問題,最怕有D fd,睇完林狗不斷話好得好得,我話佢唔及黃子華一成,就畀人話我無見識...
我都有係人地屋企睇「是但噏求其大合唱」VCD..... 講真,我吾知有乜咁好睇,淨係得一兩個加埋吾夠十分鐘既場口好笑D,之後真係逐段飛黎睇,到最後都頂吾順開返隻魔盗王仲無咁嬲。

可能我真係老啦,我吾識得欣賞林生呢種所謂神級潮人既Talk Show.....佢係電台講野真係算幾好笑既,我都有追佢以前軟硬時代既節目,但係上舞台仲要自己一個企足兩個鐘?我覺得佢都仲未夠班。

佢在我心目中只係一個出名既DJ同埋有小小創意既設計人,係咪真係好似出面煲到佢係咩咩教父咩咩潮流指標?在下不敢苟同。
初頭林狗做第一次是但噏我都覺得幾好睇,但短短時間之內做幾個同類形既show,開始有d厭什至係覺得悶............由其係求其大合唱,真係悶到想去訓

唔講咁多個人,只係講設計,亦都唔見得好.一睇我就覺得係抄緊8年前Frank Kozik舊作食煙兔
今次個design真係無咩design....................:unhappy:
:67:
我真係唔明佢有設計過咩?
自己絕對唔識欣賞,買o既人心理更加唔明白
當然你話一百幾十買件T無咩所謂,但我覺得polo 恤靚過佢:67: