Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Tin

Pics: Medicom 12" Kamen Rider Black....++粗腰...Perfect Edition

我都改造成功啦∼∼∼
原帖由 Somebody_Ex 於 10-11-2008 11:21 PM 發表
跟TIN兄學咗少少嘢~~~整粗咗條頸兼拉順埋啲頸皮~~~~當堂靚仔晒~~~:):)

http://i84.photobucket.com/albums/k36/rayklin ...

師兄,你件甲好錯WO..........
有冇師兄改''令''個頭?
勁:71:
原帖由 neo.L 於 11-11-2008 01:54 AM 發表

師兄,你件甲好錯WO..........
因做手術時除咗出黎~~~而家掉番轉啦:77:
:77: 今次大大真係改左好多次,睇黎好鐘意隻BLACK!!
原帖由 neo.L 於 11-11-2008 03:56 AM 發表
有冇師兄改''令''個頭?

參考Tin兄的guide line 去改良(thks 4 yr great demo!!):71:, 改唔改有兩點考慮:
1) 美觀, 條頸唔改似沙皮狗咁, 隻Black咁型仔, 最好咪喇
2) d縐摺咁深, 唔拉返平, 久而久之, 好快出事

其實除甲唔係咁難, 小心d就得, 返而點鋪順條頸d皮仲要點手工同心思,
完工,  頸同腰都改了,  (腰部改咗, 令胸甲同根肉貼小小, 無咁朗就夠, 唔想搞到好誇), 而家隻Black 好有自信

cool 改 !!!:71:
BTW,我好似今晚係MK 見到Tin 大,但唔sure?:?
原帖由 DrChanBlackJack 於 12-11-2008 09:52 PM 發表
cool 改 !!!:71:
BTW,我好似今晚係MK 見到Tin 大,但唔sure?:?

如果你見到的系雙手都拎住玩具的才是TIN兄∼:66: