Toysdaily 玩具日報

好閃!
朕都有儲ga~~~最貴都係套風雲鐳射了......其他樓主真係好齊好堅~~~我有個朋友同你一樣~~~儲卡的~~~佢pp咭只差一套~~~其他多到數不到>.<

原帖由 BlackD 於 4-5-2009 10:52 PM 發表
朕都有儲ga~~~最貴都係套風雲鐳射了......其他樓主真係好齊好堅~~~我有個朋友同你一樣~~~儲卡的~~~佢pp咭只差一套~~~其他多到數不到>.<

我都係風雲最貴
真係令人懷念~

不過龍珠咭出得咁癲, 淨係閃咭都已經咁多, 如果show埋&#21874;白咭出&#22175;都幾壯觀~ XD
原帖由 mushroom 於 6-5-2009 09:35 PM 發表
我都係風雲最貴

牛牛大大!!!!! 最貴唔係風雲尼....因為有錢都買得到  同埋有價有市~~~~
最貴係PP咭呢~~~
1、難搵 PP0 同SPECIAL 真係難搵到P 係度...仲有好多套一SET 2張 斯路同悟飯有封套的都係難搵
2、有價冇市...就講緊一SET 2張 斯路同悟飯有封套 果套野~~2張已經8000 HKD 了.....你有錢都唔會買
3、搵到有都未必岩你心水.....因為PP 係最早期的咭......手工真係屎到不得了...有D PP咭我見到D 閃位重疊...又殘都賣幾百一張....好難買得落手........

總括黎講~~pp咭真係好好好x999999999難儲
原帖由 BlackD 於 8-5-2009 11:45 AM 發表

牛牛大大!!!!! 最貴唔係風雲尼....因為有錢都買得到  同埋有價有市~~~~
最貴係PP咭呢~~~
1、難搵 PP0 同SPECIAL 真係難搵到P 係度...仲有好多套一SET 2張 斯路同悟飯有封套的都係難搵
2、有價冇市...就講緊一 ...
我無儲PP咭....PP咭係咪激鬥咭?我當年只有兩套咭hit,一係原裝Bandai,另一套就係PP,第三套唔算太hit就係風雲咭...
原帖由 BlackD 於 8-5-2009 11:45 AM 發表

最貴係PP咭呢~~~
2、有價冇市...就講緊一 ...

PP0有心找仲系找到,SPECIAL就真系&#38590;找了。
PP那套20周年同限定3000那几&#24352;就真系&#38590;找了。
PP我收得最唔&#40784;,慢慢&#26469;吧。&#29616;在已&#32463;向97后的新卡出&#21457;了,Z1、Z2、爆裂已&#32463;&#40784;了
原帖由 GP02 於 9-5-2009 08:22 PM 發表

PP0有心找仲系找到,SPECIAL就真系&#38590;找了。
PP那套20周年同限定3000那几&#24352;就真系&#38590;找了。
PP我收得最唔&#40784;,慢慢&#26469;吧。&#29616;在已&#32463;向97后的新卡出&#21457;了,Z1、Z2、 ...

我諗我有個朋友(澳門) 可能同妳好岩咀形~~haha~~~~佢d 咭多到係澳門數一數二~~~pp 佢只係差小小小小就齊哂~~~其他果d 就緊係唔洗講了~~~~唔知你識唔識他尼???他花名叫維他
原帖由 BlackD 於 10-5-2009 12:52 AM 發表

我諗我有個朋友(澳門) 可能同妳好岩咀形~~haha~~~~佢d 咭多到係澳門數一數二~~~pp 佢只係差小小小小就齊哂~~~其他果d 就緊係唔洗講了~~~~唔知你識唔識他尼???他花名叫維他

&#24212;&#35813;唔&#35748;&#35782;,PP系我第一次接触&#40857;珠卡,所以特&#21035;有感情,但PP的造型也算比&#36739;差,所以&#27809;激斗和&#39118;云受&#27426;迎。我系深圳的,另外有一&#20010;深圳的朋友就真系全&#40784;了(&#36830;限定3000等珍&#36149;卡都有),不&#36807;&#20026;人好低&#35843;。
:46: PF樓主,大陸這邊很多沒見過哦。不過曝光太厲害是有點遺憾
原帖由 Angew 於 13-5-2009 07:18 PM 發表
:46: PF樓主,大陸這邊很多沒見過哦。不過曝光太厲害是有點遺憾
:65:
大大真係好強呢.. 係咪齊哂架啦-0-?
我得20幾張咋:unhappy:

再次更新

Z1共有7代,2代竟然一&#24352;&#38378;卡都&#27809;!每一代的&#25968;量都唔同。

Z2共有5代+PE,卡的&#26679;式比Z1&#38739;多了,但构&#22270;有一些与Z1一&#26679;的。

爆裂共有6代+PE,卡有&#36136;的&#21464;化,&#38378;卡的花&#26679;和&#25968;量多好多,&#38544;藏卡的出&#29616;增加了收藏的价值。